Casa Verde Fotovoltaice: A început înscrierea instalatorilor în program

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sistem panouri fotovoltaice

Administraţia Fondului pentru Mediu organizează, în perioada 15 noiembrie - 16 decembrie 2021, sesiune de înscriere pentru validarea instalatorilor în cadrul Programului privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru producerea de energie electrică.

Scopul programului îl reprezintă creşterea eficienţei energetice, îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în sistemul energetic naţional.

"Înscrierea persoanelor fizice în cadrul programului se va realiza prin intermediul instalatorilor. După aprobarea ghidului de finanţare pentru anul acesta, vom anunţa data de la care persoanele fizice se vor putea prezenta la instalatori în vederea înscrierii în program", a declarat preşedintele AFM, Lorand-Arpad Fulop.

Criteriile de eligibilitate pentru validarea instalatorului, conţinutul dosarului de validare şi alte informaţii privind depunerea dosarului de validare se regăsesc în Ghidul de finanţare aprobat prin Ordinul nr. 1287/2018, cu modificările şi completările ulterioare, disponibil pe site-ul www.afm.ro, la secţiunea Programe de finanţare - Sisteme fotovoltaice.

Ghidul de finanţare a fost modificat de mai multe ori în ultimii doi ani.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite