Care sunt cele mai tranzacţionate criptomonede?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
d

Deşi au o istorie cât de poate de scurtă, de la apariţia primei criptomonede Bitcoin în 2009, tranzacţiile cu monede virtuale au o evoluţie spectaculoasă  şi se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare. La ora actuală există sute de astfel de monede, mai noi sau mai vechi, cu o dinamică diversificată, cu perioade de evoluţie rapidă, dar şi cu căderi dramatice.

Cele mai vechi şi cele mai serioase astfel de monede s-au menţinut şi contină să fie tranzacţionate cu succes. Printre acestea amintim: Ethereum, Litecoin, IOTA, Stellar, Bitcoin Cash, Cardano, Tron etc.

Cei care au avut încredere încă de la apariţia acestei pieţe şi au investit la început sume modice în astfel de monede au reuşit în relativ scurt timp să obţină câştiguri importante, valoarea unora dintre ele ajungând să crească şi de câteva sute de ori. Nebunia monedelor digitale a fost condusă, bineînţeles, de Bitcoin care a ajuns să valoreze  în decembrie 2017 aproape 20.000 de dolari. Pe tot parcursul scurtei istorii zbuciumate a acestei pieţe dinamice, au existat şi sute de astfel de monede virtuale care n-au supravieţuit nici măcar un an.

Ce este ICO sau Initial Coin Offering sau Ofertă Iniţială de Monede?

Aceasta abreviere arată că sunt multe proiecte care nu au obţinut finaţare din partea unor investitori  sau fonduri, ci prin vânzarea de monede virtuale. ICO a fost o modalitate extrem de populară de colectare a resurselor de pornire prin companiile de tehnologie. Astfel se face că în ultimii ani asistăm la o explozie de astfel de ICO-uri, fondurile stânse ajungând la miliarde de dolari.

Investiţia într-un ICO nu va oferi un drept de proprietate în compania finanţată, ci este o  promisiune că moneda va creşte în valoare atunci când compania respectivă va lansa produsul său. Au existat şi situaţii în care unele dintre aceste monede au fost doar metode de a-i păcăli pe cei creduli. O verificare simplă, cunoscută drept verificare Google a fondatorilor poate uneori să fie suficientă pentru a determina intenţiile. Dacă istoricul firmei arată alte proiecte de succes, atunci merită să i se dea crezare.

Care sunt cele mai tranzacţionate monede pe platformele de trading actuale?

Înainte de a face o scurtă prezentare a istoricului celor mai populare criptomonede este bine să reamintim că aceste criptomonede sunt monede virtuale sau bani virtuali, utilizaţi în tranzacţii online. Ele sunt securizate cu ajutorul critografiei şi pot fi utilizate ca instrumente în tranzacţii valutare, fără a se confunda niciodată cu monedele clasice, precum euro, lira, dolar etc. Datorită evoluţiei tehnologiei digitale şi accesului nelimitat la internet, aceste monede sunt din ce în ce mai apreciate de cei care nu doresc să mai aibă de-a face cu instrumentele monetare tradiţionale şi cu reglementările cărora li se supun acestea.

Iată care sunt cele mai populare şi mai tranzacţionate criptomonede de la ora actuală:

Bitcoin (BTC) este prima monedă virtuală, apărută pe piaţă în anul 2009. Ea a fost creată de Satoshi Nakamoto pentru a asigura protecţia investiţiilor şi finanţarea liberă a afacerilor, fără a face apel la nicio instituţie financiară. Ea foloseşte pentru a înregistra tranzacţiile un program open source şi  o reţea peer to peer. Pentru a garanta securitatea se foloseşte de criptografie, o metodă digitală de înregistrare a datelor tuturor tranzacţiilor.

Ethereum (EVM) este al doilea cel mai tranzacţionat tip de monedă virtuală. Ea reprezintă o reţea descentralizată de plăţi ce permite realizarea transferurilor anonime de bani, fără intervenţia niciunei banci sau autorităţi terţe. Ceea ce o deosebeşte de Bitcoin este folosirea unui alt tip de tehnologie blockchain, care permite crearea unor "block-uri"care fac mult mai rapid procesul de schimb, confirmarea durând doar câteva secunde. Ea oferă si recompense "miniere" celor care contribuie la înregistrarea datelor tranzacţiilor. Ethereum recompensează ”minerii” pe baza algoritmului său “proof-of-work” numit Ethash, cu câte 5 Etheri pentru fiecare bloc.

Litecoin(LTC) este cea de-a treia cea mai tranzacţionată criptomonedă. Ea a fost creată în 2011 de Charlie Lee, un fost angajat Google. Are caracteristicile principale ale celorlalte două tipuri de criptomonede menţionate anterior. Evident, ea vine şi cu o serie de diferenţieri, menite să completeze sau să îmbunătăţească procesul de tranzacţionare. Una dintre aceste diferenţe este dată de algoritmul "Scrypt", mai uşor de calculat şi de încărcat, ceea ce permite confirmarea mai rapidă a tranzacţiilor, fără a dăuna securităţii.

Acestea sunt doar câteva informaţii despre cele mai importante criptomonede tranzacţionate la ora actuală. În eventualitatea că doriţi să o tranzacţionaţi pe oricare dintre acestea va trebui să acordaţi mult mai multă atenţie studierii isoricului lor.

Pe ce platformă puteţi tranzacţiona cele mai populare criptomonede?

Platforma BitMahavi este una dintre cele mai apreciate platforme disponibile în clipa de faţă pe piaţa din România. Este o platformă de live trading, unde puteţi cumpăra sau vinde instant cele mai populare criptomone la ora actuală, respectiv Bitcoin, Ethereum şi Litecoin. Sistemul este foarte uşor de folosit şi oferă cele mai securizate condiţii de tranzacţionare. Rata de schimb este avantajoasă şi toate comisionele practicate sunt transparente.

Pentru a o testa şi a face tranzacţii cu oricare dintre monedele menţionate anterior va trebui să vă faceţi un cont accesând Bitmahavi.com!

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite