Care a fost cel mai returnat produs de Black Friday în 2023

0
Publicat:

Potrivit unor retaileri online, trei produse din zece ajung înapoi în depozte după perioada de reduceri cunoscută ca Black Friday.

cumparaturi online black friday jpeg

S-a vorbit despre Black Friday 2023 ca fiind evenimentul care a adus vânzări record în România.

În zona online, s-au comandat foarte multe lucruri, în special articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, dar se pare că nu toate acestea au fost pe gustul românilor.

Prin urmare, în aceste zile au loc retururi fără precedent, cele mai multe fiind la  rochiile de damă, la puloverele pentru femei și bărbați, pijamale sau alte produse.

Un magazin de modă din România a precizat că a înregistrat peste 150.000 de retururi în această perioadă, adică 30% din comenzi.

 „Pentru noi, returul nu e neapărat o temere. Clienţii care încep primele comenzi cu retururi, tind să rămână la noi în platformă, pentru că văd că procesul de retur e foarte simplu, văd că le returnăm foarte repede banii”, a spus Robert Berza, general manager retailer online de fashion.

„Cumva perioada aglomerată de Black Friday i-a îndemnat, centrul comercial fiind foarte mare, să facă foarte multe cumpărături şi nu au acordat timp şi să probeze. Dar au fost foarte atenţi şi selectivi la coşul de cumpărături”, a spus Cristina Ilcenco, manager de magazin, conform Observator.

Și la electronice, în special telefoanele mobile, rata de retur este cuprinsă între 3-5%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite