Când se deschide al doilea magazin IKEA din Bucureşti. A fost ales constructorul pentru investiţia care se ridică la 80 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Al doilea magazin IKEA va fi gata până la finalul lui 2018 FOTO Getty Images
Al doilea magazin IKEA va fi gata până la finalul lui 2018 FOTO Getty Images

Retailerul suedez de mobilă şi decoraţiuni interioare IKEA a anunţat că cel de-al doilea magazin din România, situat pe bulevardul Theodor Pallady, va fi construit de antreprenorul general Bog’Art, iar investiţia se ridică la 80 de milioane de euro.

Magazinul IKEA de pe Theodor Pallady va avea 37.000 de metri pătraţi şi va fi deschis înainte de sfârşitul anului 2018.

Aproximativ 300 de persoane vor lucra în noul magazin IKEA, iar recrutarea angajaţilor este planificată să înceapă cu aproximativ un an înainte de deschiderea magazinului.

Retailerul de mobilă şi decoraţiuni a anunţat că a înregistrat în România cea mai mare rată de creştere de la nivelul grupului în anul fiscal 2015-2016, care s-a încheiat la finalul lunii august, cifra de afaceri avansând cu 21,5% până la 514 milioane de lei.

România este ţara cu cel mai mare potenţial de dezvoltare din regiunea de Sud-Est a Europei şi facem noi paşi în procesul de expansiune în toată ţara, nu numai în Bucureşti. Plănuim să atingem un număr total de 9 magazine - cel mai mare număr de magazine din ţările din regiunea de sud-est – cu o investiţie totală de peste 500 de milioane de euro. Oamenii sunt foarte importanţi pentru noi şi cea mai frumoasă parte este faptul că vom crea 3.000 de locuri de muncă în România.   Directorul Ikea pentru Europa de Sud-Est, Stefan Vanoverbeke.

În România, grupul suedez a deschis în 2007 primul şi singurul magazin în nordul Bucureştiului, în zona comercială Băneasa. Următoarele magazine Ikea vor fi deschise în Timişoara, Braşov şi Cluj-Napoca, retailerul căutând la acest moment terenuri în zonă. Ikea estimează că aceste magazine ar putea fi deschise în 2020-2021.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite