UPDATE Rusia a interzis importurile de Mr. Muscle şi Raid din Ucraina. Autorităţile de la Moscova inspectează şi cosmeticele, tampoanele şi hârtia

UPDATE Rusia a interzis importurile de Mr. Muscle şi Raid din Ucraina. Autorităţile de la Moscova inspectează şi cosmeticele, tampoanele şi hârtia

Mr Muscle are un "efect iritant" pentru ruşi dacă e produs în Ucraina

Serviciul federal rus de protecţia a consumatorilor a descoperit că o serie de produse realizate de către concernul american SC Johnson în Ucraina nu întrunesc „cerinţele igienice privitoare la efectul iritant“ şi a interzis importurile companiei din industria bunurilor de larg consum din 23 martie, scrie „The Moscow Times“.

UPDATE Autorităţile au ordonat inspecţii la retailerii din Rusia pentru a verifica încă 15 categorii de bunuri importate din Ucraina, în ceea ce pare următorul pas în războiul comercial dintre cele două părţi. Sunt vizate şi cosmeticele, produsele de igienă feminină, săpunul, agenţii de curăţare, hârtie şi tapet importate din Ucraina, ca şi mobila şi cearşafurile produse de diferite companii şi importate din ţara vecină.
 
Anul trecut, Ucraina a exportat tapet şi hârtie în valoare de 205 milioane de dolari în Rusia, produse de igienă feminină şi scutece în valoare de 122 de milioane de dolari şi produse de curăţare care au totalizat 51 de milioane de dolari, potrivit RBC, care citează date ale Serviciului Vamal Federal al Rusiei.
 
Pe lista produselor blocate la import se află produsele de curăţare Mr. Muscle şi Toilet Duck, crema de pantofi Kiwi, produsele de reîmprospătare a aerului Glade, dar şi insecticidele Raid, potrivit agenţiei de presă Itar-Tass.
 
Aceasta este ultima mutare dintr-un lung şir de importuri interzise de Rusia din Ucraina, după anexarea Crimeei de anul trecut şi sprijinirea insurgenţilor proruşi din Donbass. Moscova a blocat importurile de fructe şi importuri din Ucraina la finele lui 2014.
 
Agenţia RBC notează că serviciul federal pentru protecţia consumatorilor ar fi găsit violări ale standardelor doar în Mr. Muscle şi Toilet Duck, dar multe alte produse au fost interzise, cu excepţia săpunului. Motivul pentru includerea acestora pe listă nu sunt clare. Aproape toţi marii retaileri din Rusia au primit notificări de blocare importurilor.
 
Blocarea importurilor pentru aceste bunuri de larg consum vine după ce Occidentul a impus mai multe runde de sancţiuni. Cele mai importante sunt interzicerea accesului la finanţare pe pieţele de capital pentru giganţii petrolieri Rosneft, Transneft şi Gazprom Neft, dar şi pentru coloşii bancari Sberbank, VTB Group, Vneshconombank – banca de dezvoltare a Rusiei, Gazprombank – braţul financiar al grupului gazier omonim şi Rosselkhozbank – banca agricolă a Rusiei.
 
Mai puteţi citi:
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: