Uniunea Europeană blochează fuziunea între Deutsche Börse şi London Stock Exchange, în aceeaşi zi cu declanşarea Brexit

Uniunea Europeană blochează fuziunea între Deutsche Börse şi London Stock Exchange, în aceeaşi zi cu declanşarea Brexit

Declanşarea separării Marii Britanii de Uniunea Europeană are şi alte efecte. Uniunea Europeană a interzis, miercuri, fuziunea dintre London Stock Exchange şi Deutsche Börse, o mişcare anticipată de analişti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şi, deşi Uniunea Europeană motivează că fuziunea ar fi creat un monopol de facto în piaţă, un motiv clar ar respingerii acestei mişcări a fost şi declanşarea procedurii pentru ieşirea Marii Britanii din UE, pentru care premierul britanic Theresa May a semnat scrisoarea, marţi seară.

Fuziunea propusă ar fi combinat activităţile a cele mai mari burse de valori din Europa, Deutsche Börse AG (DBAG) şi London Stock Exchange Group (LSEG). Cele două controlează schimburile de valori ale Germaniei, Italiei şi Marii Britanii, precum şi ale altor câtorva case de compensare europene majore.

Comisarul Margrethe Vestager, care se ocupă de politica în domeniul concurenţei, a declarat: „Economia europeană depinde de buna funcţionare a pieţelor. Aceasta nu este importantă numai pentru bănci şi alte instituţii financiare. Întreaga economie beneficiază când afacerile pot face bani pe pieţe financiare competitive.

Fuziunea dintre Deutsche Börse şi London Stock Exchange ar fi redus în mod semnificativ competiţia, prin crearea unui monopol de facto în zona crucială de compensare a instrumentelor cu venit fix. Din moment ce părţile au eşuat în a ne oferi soluţiile pe care le-am solicitat, pentru a ne linişti îngrijorările, Comisia a decis să interzică fuziunea”.

London Stock Exchange Group a avertizat luna trecută că este puţin probabil ca acordul să primească aprobarea Uniunii Europene, din cauza îngrijorărilor legate de faptul că ar limita competiţia.

Premierul britanic Theresa May a semnat marţi scrisoarea oficială ce va fi remisă miercuri, la Bruxelles, şi care stipulează că Regatul Unit lansează negocierile în vederea Brexitului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările