Bătălia giganţilor: Amazon, Alibaba, Wal-Mart şi eBay, sau cum se joacă atuurile la nivel înalt

Bătălia giganţilor: Amazon, Alibaba, Wal-Mart şi eBay, sau cum se joacă atuurile la nivel înalt

eCommerce-ul va castiga teren mai rapid decat orice alt segment de piata pana in 2017 cu cresteri medii de 11% pe an FOTO Shutterstock

Business-urile Amazon, Alibaba, Wal-Mart şi eBay sunt atât de mari încât nu poţi spune că există un David între ele, sau o comparaţie care să descrie perfect cât de complexe sunt aceste business-uri şi pe câte ramuri concurează ele. Dacă Amazon este Goliat, Alibaba este Godzilla (doar vine din Asia, nu?) şi eBay este Hercule.

Ştiri pe aceeaşi temă

Toate aceste branduri incearca „sa ia fata” celorlalte, deseori prin inovatie, uneori prin agilitate, alteori prin lovituri „sub centura” – totul, evident, in spiritul fair-play-ului si a unei concurente benefice clientului final. Marimea oricarui business este insa data de veniturile lor. Mai jos, ce afaceri au inregistrat cei patru giganti anul trecut:
 
Amazon.com – 74,45 miliarde de dolari, in crestere cu 22% fata de 2013
Alibaba.com – 7,5 miliarde de dolari, evolutie de 53% fata de anul fiscal 2012 (estimare an fiscal 2013-2014)
Wal-Mart.com – 473,1 miliarde de dolari, evolutie de 1,6%
eBay.com – 16,04 miliarde de dolari, evolutie de 14%
 
Wal-Mart, gigantul care incearca sa se lepede de trecut
 
La o prima vedere s-ar putea spune ca Wal-Mart domina categoric piata, insa lucrurile nu stau deloc atat de simplu precum pare. Pe web, Wal-Mart a ramas in urma si, daca in prezent lucrurile inca functioneaza prin intermediul magazinelor traditionale, in urmatorii ani va fi important ca gigantul american sa isi puna la punct platformele Web pentru a putea concura cu un eCommerce in crestere agresiva. Conform Nielsen, eCommerce-ul va castiga teren mai rapid decat orice alt segment de piata pana in 2017 cu cresteri medii de 11%/an.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările