A murit fostul şef al Volkswagen, care a adăugat brandului mărcile Lamborghini şi Bentley

A murit fostul şef al Volkswagen, care a adăugat brandului mărcile Lamborghini şi Bentley

Foto EPA EFE

Ferdinand Piech, fost preşedinte şi director general al Volkswagen, care a transformat constructorul auto german dintr-un producător regional într-un conglomerat global, a încetat din viaţă la vârsta de 82 de ani, potrivit publicaţiei Bild, citată de news.ro.

Piech a murit duminică la Rosenheim, Bavaria.
 
Un reprezentant al familiilor Piech şi Porsche, care deţin încă o majoritate de control la grupul Volkswagen prin intermediul companiei holding Porsche SE, nu a putut fi contactat şi nici reprezentanţii Volkswagen.
 
Piech este un nepot al lui Ferdinand Porsche, designerul emblematicelor automobile sport şi membru al clanurilor Porsche şi Piech.
 
Un inginer strălucit, Piech a redresat VW mizând pe tehnica construcţiei modulare, prin folosirea de subansamble comune între diferitele branduri ale imperiului VW.
 
Sub conducerea lui Piech, VW a adăugat la brandurile sale de serie mărci de lux care generează marje mari de profit, cumpărând într-un singur an Bentley, Bugatti şi Lamborghini.
 
În prezent, grupul Volkswagen include mărcile Seat, Skoda, Bentley, Audi, Porsche şi Ducati, pe lângă mărcile de camioane  MAN şi Scania.
 
Piech era recunoscut pentru abilitatea de a-şi depăşi rivalii prin tactici ferme de management şi prin atacarea propriilor manageri şi membri ai familiei.
 
”Nu este posibil să aduci o companie la vârf concentrându-te pe cel mai ridicat nivel de armonie”, a afirmat Piech în autobiografia sa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: