Şeful JP Morgan numeşte moneda bitcoin „o înşelătorie”, „mai gravă decât bulbii de lalele”

Şeful JP Morgan numeşte moneda bitcoin „o înşelătorie”, „mai gravă decât bulbii de lalele”

Jamie Dimon. Foto: EPA

Directorul executiv al celor de la JP Morgan, Jamie Dimon, a condamnat în termeni duri moneda virtuală bitcoin, declarând că aceasta este „o înşelătorie” şi în care investesc doar criminalii, traficanţii de droguri şi cetăţenii Coreei de Nord, Ecuadorului şi ai Venezuelei.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul unei conferinţe cu o serie de investitori, organizate la New York, Dimon a afirmat că „această monedă nu va reuşi să funcţioneze. Nu poţi avea o afacere acolo unde oamenii cred că poţi inventa o monedă din aer şi să crezi că cei ce o cumpără sunt persoane foarte inteligente”.

Dimon a adăugat că dacă vreun trader de la JP Morgan ar efectua tranzacţii sau ar investi în această monedă „l-aş concedia într-o secundă, pentru două motive: este împotriva regulilor noastre şi pentru că este o prostie, şi ambele sunt foarte periculoase”.

Valoarea unei singure unităţi bitcoin este de aproximativ 4,200$. Moneda virtuală, ce poate fi dobândită prin utilizarea puterii de procesare a calculatoarelor, era evaluată la mai puţin de 250$ la sfârşitul anului 2015.

„Nu-mi cereţi să mizez împotriva ei, s-ar putea ca să ajungă la 20,000$ până când se va întâmpla, dar într-un final va exploda. Este o înşelătorie şi, sincer, sunt pur şi simplu şocat că nimeni nu poate să observe acest fapt”, a afirmat Jamie Dimon, care a caracterizat această monetă ca fiind „mai gravă decât bulbii de lalele”, în referinţă la cunoscuta bulă speculativă din secolul XVII.

„Singurul argument bun pe care l-am auzit vreodată... este că dacă te afli în Venezuela, sau în Ecuador sau Coreea de Nord... sau dacă eşti un traficant de droguri, sau un criminal, chestii de genu asta, atunci este mai bine să utilizezi bitcoin decât dolari americani. Poate că există o piaţă pentru această monedă dar este o piaţă limitată”, a încheiat Jamie Dimon.
citeste totul despre: