Bulgaria spune că nu intenţionează  reînnoirea contractului cu Gazprom

0
Publicat:
Ultima actualizare:
gazprom conducta

Asen Vasiliev, viceprim-ministru şi ministrul de finanţe al ţării, a reamintit că există o posibilitate de alimentare cu gaz prin gazoductul transbalcanic.

Viceprim-ministrul bulgar şi ministrul de finanţe Asen Vasilev a declarat sâmbătă, într-un interviu acordat Radioului Naţional Bulgar, despre imposibilitatea de a negocia cu Gazprom un nou acord de furnizare de gaze pe fondul conflictului din Ucraina. Actualul acord dintre Bulgaria şi Gazprom expiră la 31 decembrie 2022.

„În situaţia actuală, nu avem posibilitatea de a negocia cu Gazprom”, a spus Vasilev, adăugând că ţara sa „are alternative”.

Viceprim-ministrul a reamintit că există posibilitatea de aprovizionare cu gaz prin gazoductul Transbalcanic, a cărui capacitate este de aproximativ 20 de miliarde de metri cubi, în timp ce Bulgaria are nevoie de aproximativ 3 miliarde de metri cubi. De asemenea, Bulgaria, poate conta pe furnizarea de gaze din Azerbaidjan şi furnizarea de gaz lichefiat.

Experţii au confirmat posibilitatea aprovizionării alternative, dar au remarcat că, prin rute alternative, costul gazului  ar fi semnificativ mai mare.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite