Bloomberg: Relaţiile comerciale dintre Rusia şi China s-au complicat din cauza invaziei în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Potrivit agenţiei de ştiri Bloomberg, după demararea invaziei în Ucraina, cumpărătorii şi creditorii chinezi au început să evite aprovizionarea cu materii prime din Federaţia Rusă.

Invazia Federaţiei Ruse în Ucraina a complicat aprovizionarea cu materii prime din Rusia către China. Această opinie a fost exprimată duminică de Bloomberg. După începerea ostilităţilor, cumpărătorii şi creditorii chinezi care îşi finanţau achiziţiile au evitat furnizarea de cărbune, GNL şi ţiţei din Rusia, scrie agenţia. Acest lucru poate reflecta îngrijorarea companiilor chineze că ar putea cădea „în capcana sancţiunilor”, potrivit Bloomberg.

„Pentru orice firmă chineză cu operaţiuni semnificative în străinătate, accesul continuu la sistemul financiar american este mai valoros decât orice tranzacţie pe care ar putea-o face cu Rusia, deşi unele firme mai mici ar putea fi dispuse să-şi asume riscul”, a spus firma de consultanţă într-un raport intitulat Economia capitalului.

În plus, există o serie de probleme logistice nerezolvate legate de capacitatea de transport şi de sistemul de plăţi transfrontaliere bazat pe yuan, notează Bloomberg.

Politica de sancţiuni urmată de un număr de ţări împotriva Rusiei poate afecta, de asemenea, furnizarea de paladiu din Rusia către China, consideră Bloomberg.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite