Bitcoin trece de pragul de 41.000 de dolari

0
Publicat:

Bitcoin a depășit valoarea de 41.000 de dolari, susținut de anticiparea aprobării unui fond tranzacționat la bursă și de pariurile pe reducerile ratei dobânzii din SUA.

Bitcoin
Bitcoin a depășit valoarea de 41.000 de dolari

Bitcoin a surprins și a încântat în weekend, trecând pragul de 41.000 de dolari, continuându-și astfel evoluția puternică din ultima vreme.

Criptoactivul și-a depășit cel mai ridicat nivel din ultimele 19 luni (de la începutul lunii aprilie 2022), în timp ce investitorii au continuat să se pregătească pentru potențiala lansare a pieței ETF-urilor bitcoin.

Bitcoin a început săptămâna trecută la puțin peste 37.100 de dolari, înregistrând apoi creșteri importante de-a lungul ultimelor șapte zile, realizând o creștere totală de 10,5%.

Ether a avut o performanță la fel de solidă, cu o creștere de 9,2% pe parcursul săptămânii. Criptoactivul a început săptămâna sub 2.050 dolari, iar acum se tranzacționează pe eToro în jurul valorii de 2.231 dolari. Tot pe eToro, bitcoin cash a înregistrat o creștere de preț de aproape 9% în această dimineață.

Cea mai mare criptomonedă din lume a crescut cu peste 4% luni în Asia până la un maxim din 19 luni și s-a tranzacționat până la 41.520 USD la ora 12.30 ET, pe baza datelor Coin Metrics. Aceasta este prima dată din mai 2022 când bitcoin a depășit nivelul de 40.000 USD, potrivit LSEG. Bitcoin a crescut acum cu peste 145% de la începutul anului.

Acest lucru vine după ce scandaluri au zguduit piața cripto, inclusiv prăbușirea FTX în noiembrie anul trecut. Luna trecută, fondatorul FTX Bankman-Fried a fost găsit vinovat de toate cele șapte acuzații penale aduse împotriva lui legate de prăbușirea imperiului său cripto.

CNBC a anunțat săptămâna trecută că oficialii Comisiei de Valori Mobiliare din SUA (SEC) s-au întâlnit cu reprezentanți de la Grayscale, BlackRock și Nasdaq. Într-o notă, SEC a declarat că s-a întâlnit cu Grayscale joi cu privire la potențiala conversie a Grayscale Bitcoin Trust într-un ETF. SEC blocase anterior această mișcare, dar Grayscale a contestat această decizie în instanță și a câștigat.

Acest lucru a sporit încrederea în piață că un ETF în bitcoin poate fi în cele din urmă aprobat, împingând în sus prețul celei mai mari criptomonede din lume.

Cât de rapid avansează Bitcoin către 50.000 de dolari ar putea depinde foarte bine de momentul în care este aprobat un ETF pe Bitcoin spot și, chiar și atunci, nu există nicio garanție că aprobarea mult așteptată din partea SEC va pune o rachetă sub preț”, a spus Trenchev.

În timpul unei discuții la 1 decembrie, președintele Rezervei Federale Jerome Powell a spus că este prea devreme pentru a vorbi despre reducerea ratelor dobânzilor, iar banca centrală va „menține politica restrictivă” până când factorii de decizie vor fi siguri că inflația revine solid la 2% .

La fel ca majoritatea analiștilor, eu și colegii mei anticipăm că majorarea cheltuielilor și a producției va încetini în anul următor, pe măsură ce efectele pandemiei și ale redeschiderii de la COVID se estompează și pe măsură ce politica monetară restrictivă afectează cererea agregată”, a spus el, potrivit unui transcrieri.

Comentariile sale au dat naștere așteptărilor că Fed nu va mai crește ratele dobânzilor deocamdată, deoarece seria de majorări ale ratelor din martie 2022 a redus activitatea economică.

Totuși, în același timp, Powell a spus că este „prematur să concluzionăm că am atins o poziție suficient de restrictivă” și că ar putea urma mai multe creșteri.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite