Bitcoin sparge pragul de 37.000 dolari. Numărul de milionari crește vertiginos

0
Publicat:

Bitcoin a avut o altă săptămână puternică ca performanță, crescând cu 5,6% în șapte zile, semnalează Simon Peters, analistul platformei de investiții eToro pentru piața criptoactivelor.

Bitcoin, portofel virtual, pe un fond albastru, luminos
Bitcoin a avut o altă săptămână puternică ca performanță. Foto Shutterstock

Criptoactivul a cunoscut o creștere la începutul săptămânii care a dus-o până la 37.440 de dolari pe eToro, înainte de a se scădea ușor. Cu toate acestea, prețul a rămas ferm în a doua parte a săptămânii și Bitcoin se tranzacționează în prezent în jurul valorii de 36.600 de dolari, în creștere de la 34.600 de dolari în urmă cu o săptămână. Bitcoin a crescut acum cu 126% în ultimele 12 luni.

Ether a avut totuși o săptămână mai puternică decât bitcoin, crescând cu aproape 7,8% în șapte zile. A început săptămâna trecută tranzacționându-se în jurul valorii de 1.880 de dolari, dar a urcat joi la peste 2.100 de dolari pentru prima dată din mai 2022. Criptomoneda s-a retras ușor, dar se tranzacționează în continuare la peste 2.000 de dolari. Pe parcursul a 12 luni, prețul ETH a crescut cu peste 67%.

În alte evolutii de pe piața cripto, Solana a înregistrat o performanță săptămânală puternică, prețul său crescând cu 42%. Ascensiunea criptoactivului vine ca urmare a cererii mari pentru acesta pe piața futures și a creșterii robuste a cererii sale DeFi.

Noutăți care atrag atenția

HSBC va oferi servicii de custodie a titlurilor de valoare în formă de jetoane. Marea instituție financiară globală HSBC va oferi clienților instituționali servicii de custodie a activelor digitale, alături de un partener elvețian, Metaco. Serviciul de custodie va fi lansat în 2024 și se va afla alături de platforma de emitere de active digitale a băncii, denumită HSBC Orion.

Veniturile din mineritul Bitcoin ating un vârf în 2023

Veniturile obținute din mineritul de bitcoin au atins un vârf în 2023, potrivit datelor blockchain.com. Creșterea veniturilor vine în paralel cu creșterile semnificative de preț la care a asistat piața în ultimele săptămâni.

Numărul de milionari Bitcoin crește vertiginos

Numărul așa-numiților milionari bitcoin a crescut în 2023, potrivit datelor de la BitInfoCharts. Numărul de portofele care dețin bitcoin în valoare de peste 1 milion de dolari a crescut cu 237% în acest an, valoarea criptoactivului fiind determinată în mare parte de participanții instituționali de pe piață, conform raportului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite