Bitcoin a coborât sub 6.000 de dolari pentru prima oară după luna iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bitcoin s-a depreciat marţi la sub 6.000 de dolari pe unitate pentru prima oară după luna iunie, majoritatea monedelor virtuale înregistrând o evoluţie negativă, relatează Reuters.

Cea mai importantă monedă virtuală din lume în funcţie de capitalizarea de piaţă a atins un minim de 5.900,38 de dolari pe unitate, potrivit datelor CoinDesk, care urmăreşte preţurile de pe mai multe platforme de tranzacţionare. Ulterior, bitcoin şi-a revenit la 6.060,81 dolari pe unitate.

Bitcoin s-a apropiat de cel mi scăzut nivel din acest an, atins pe 18 iunie, de 5.785 dolari pe unitate.

Cele mai importante monede digitale din lume, în funcţie de capitalizare, au consemnat marţi o evoluţie negativă, astfel încât capitalizarea acestora a coborât cu circa 19 miliarde de dolari în ultimele 24 de ore.

Ether, a doua cea ma puternică monedă virtuală din lume, a înregistrat cea mai mare pierdere între cele mai importante cinci monede virtuale după capitalizare şi a atins cel mai scăzut nivel de după luna septembrie 2017, potrivit datelor CoinMarketCap.com. Ether s-a depreciat cu peste 12%, la 260 dolari pe unitate.

Declinul monedelor digitale survine după ce bitcoin a urcat luna trecută la peste 8.000 de dolari, susţinută de interesul pentru aceaste active al fondului de administrare a activelor BlackRock şi a unei colaborări între Intercontinental Exchange, Starbucks şi Microsoft pentru o platformă de tranzacţionare a activelor digitale.

Declinul de marţi a fost provocat de întârzierile apărute în aprobarea de către utorităţile de reglementare americane a unui fond pentru bitcoin (exchange-traded fund - ETF), propus de VanEck şi Solid X. Dacă va fi aprobat, acest fond ar fi primul fond de acest tip care va include active digitale.

Bitcoin şi-a consolidat recent poziţia dominantă pe piaţă, în timp ce mai multe monede digitale alternative s-au depreciat. Cu toate acestea, bitcoin este cu 70% sub maximul de aproape 20.000 de dolari pe unitate atins în decembrie.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite