Beneficiarii cardurilor de energie vor putea cumpăra lemne de foc direct de la Romsilva

0
Publicat:

Romsilva şi Poşta Română colaborează pentru ca beneficiarii cardurilor de energie să compenseze sumele aferente lemnului de foc, se arată într-o informare a Regiei.

Cineva cară cu brațul lemne de foc
Beneficiarii cardurilor de energie vor putea cumpăra lemne de foc direct de la Romsilva

Regia Naţională a Pădurilor (RNP) - Romsilva a semnat un protocol de colaborare cu Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR), prin care beneficiarii cardurilor de energie să poată utiliza sumele alocate în vederea achiziţionării de lemn pentru încălzire de la unităţile aflate în structura Regiei.

"Astfel, în baza cardului de energie valabil la data la care se efectuează plata prin servicii de mandat poştal, a actului de identitate al beneficiarului de sprijin şi a facturilor emise de ocoalele silvice din structura Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva, persoanele fizice pot solicita compensarea sumelor aferente lemnului pentru foc care urmează a fi livrat de ocoalele silvice, în limita sumelor disponibile. Prin Ordonanţa de urgenţă nr. 166/2022, Guvernul României a aprobat unele măsuri pentru acordarea unui sprijin categoriilor de persoane vulnerabile pentru compensarea preţului la energie, suportat parţial din fonduri externe nerambursabile", se arată într-un comunicat de presă al Romsilva.

Potrivit sursei citate, în anul 2023, direcţiile silvice din cadrul Romsilva au valorificat masă lemnoasă fasonată, prin vânzare directă, în principal lemn de foc, către populaţie şi alţi beneficiari, conform reglementărilor legale, în volum de 2,14 milioane metri cubi.

RNP Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Toate pădurile proprietatea publică a statului deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

De asemenea, instituţia administrează 22 de parcuri naţionale şi naturale, precum şi 12 herghelii de stat.

În prezent, cardul de energie este valabil până la data de 31 martie 2024, potrivit unui anunțt recent făcut de Poșta Română.

Poți folosi cardul de energie până la 31 martie 2024.  Plătești cu el facturile la energie electrică și termică în regim centralizat, gaze, butelie, lemn de foc, rumeguş, cărbune și orice alte materiale de încălzire care pot fi folosite pentru locuințe”, a informat Poșta Română.

Beneficiarii pot plăti facturi curente sau restante, doar pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului. Cu un card se pot face mai multe plăți către mai mulți furnizori, până la epuizarea sumei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite