Becali şi Negoiţă vor primi câteva sute de euro în plus de la stat, pentru terenurile expropriate din Voluntari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali va primi 526 de euro, iar Robert Negoiţă - 2014 euro
Gigi Becali va primi 526 de euro, iar Robert Negoiţă - 2014 euro

Mai mulţi proprietari de terenuri din Voluntari ar putea primi în total 108.200 de lei (24.000 de euro) de la Guvern, în plus faţă de sumele deja primite, pentru exproprierea unor terenuri în vederea construirii autostrăzii Bucureşti-Ploieşti. Printre aceşti proprietari se numără Gigi Becali şi Robert Negoiţă, care ar primi împreună 740 de euro.

Motivul reevaluării este acela că proprietăţile respective au fost identificate în mod incorect ca fiind arabile, şi nu intravilane, propunerea de suplimentare a despăgubirilor fiind inclusă într-un proiect de Hotărâre de Guvern redactat de Ministerul Transporturilor.

Primăria Voluntari se aliază cu foştii proprietari

Proprietarii sunt susţinuţi de către primăria Voluntari, care a trimis o adresă în acest sens.
Pe lista potenţialilor beneficiari se numără omul de afaceri George Becali şi primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, care ar mai putea încasa 740 de euro pentru parcelele de teren expropriate.

Becali ar mai putea primi 2.341 de lei (526 de euro), iar Negoiţă încă 953 de lei (214 euro) pentru parcelele expropriate, potrivit listelor publicate în proiectul de act normativ.

Pe lista proprietarilor de terenuri care ar putea primi bani în plus se află şi Credit Europe Leasing, care ar mai putea primi încă 43.666 de lei (9.800 de euro).

Proiectul îi vizează pe proprietarii a 29 de parcele de teren expropriate pentru construcţia porţiunii din A3 de la intrarea în Capitală.

Argumentele Ministerului Transporturilor

Angajaţii din Ministerul Transporturilor care au redactat proiectul de act nomativ susţin că sumele suplimentare trebuie acordate pentru că terenurile respective erau intravilane la data exproprierii, şi nu arabile.

„Diferenţele dintre sumele aferente despăgubirilor aprobate iniţial prin Hotărârea Guvernului nr. 381/2009, cu modificările şi completările ulterioare şi sumele din raportul de evaluare întocmit în conformitate cu art. 11 alin. (7) din Legea nr. 255/2010, rezultă din faptul că unele dintre imobilele expropriate situate pe raza localităţii Voluntari, la momemtul aprobării Hotărârii Guvernului pentru aprobarea declanşării procedurii de expropriere, nu au avut categoria de folosinţă corect identificată, aceasta fiind intravilan şi nu arabil, sau nu au fost luate în considerare categoria de folosinţă «curţi/construcţii»“, se arată în nota de motivare a proiectului.

Ministerul a primit o adresă, în luna martie 2016, de la Primăria Voluntari, condusă de Florentin Pandele, în sprijinul proprietarilor expropriaţi, dar şi actele de proprietate şi extrasele de carte funciară.

Pretenţiile proprietarilor au fost întărite de un evaluator membru al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor din România (ANEVAR), care a întocmit un raport de evaluare a imobilelor expropriate.

Tronsonul de autostradă Bucureşti-Ploieşti, lung de 62 de kilometri, este terminat parţial de câţiva ani, în condiţiile în care lipsesc facilităţi precum parcări, benzinării sau intrări şi ieşiri pe parcurs.

În plus, mai trebuie construiţi trei kilometri de autostradă la intrarea în Bucureşti.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite