BCR a vândut un pachet de 6.800 de credite neperformante de 370 de milioane de euro recuperatorilor de la B2Holding şi EOS

0
0
BCR îşi curăţă bilanţurile, scăpând de creditele neperformante
BCR îşi curăţă bilanţurile, scăpând de creditele neperformante

BCR a vândut un portofoliu de credite neperformante în valoare de circa 370 de milioane de euro companiilor de recuperare a creanţelor B2Holding şi EOS Investment RO, se arată într-un comunicat al B2Holding.

B2Holding a efectat tranzacţia prin intermediul subsidiarei Ultimo Netherlands, în cadrul unui parteneriat egal cu EOS Investment RO (EOS).

Portofoliul constă în circa 6.800 de împrumuturi asigurate prin garanţii imobiliare şi are o valoare nominală de circa 370 de milioane de euro.

România, „cea mai mare piaţă“ de neperformante

„Achiziţia portofoliului este un moment important, după preluarea cu succes a DCA în mai 2016. Achiziţia poziţionează B2Holding pentru creştere şi dezvoltare în România, care este cea mai mare piaţă pentru tranzacţii cu credite neperformante din Sud-Estul Europei“, se arată în comunicat.

BCR este cea mai mare bancă din România în funcţie de active (14 miliarde de euro).

Parteneriatul B2Holding cu EOS pentru portofoliul de credite neperformante al BCR oferă multe beneficii, inclusiv reducerea riscurilor şi oportunitatea de a forma o relaţie cu un jucător regional major pe piaţă. B2Holding şi EOS vor împărţi responsabilitatea administrării portofoliului de pe poziţii egale, se mai arată în comunicat.

Tranzacţia este aşteptată să fie finalizată în decembrie 2016.

Recuperatorii, printre cei mai mari din Europa

B2Holding este un furnizor european important de servicii financiare, specializat în investiţii şi administrare de împrumuturi neperformante, în special din sectorul bancar, oferind şi soluţii de colectare a datoriilor unor terţe părţi.

Compania a finalizat recent achiziţia firmei bulgare de colectare a creanţelor Debt Collection Agency (DCA), cu activităţi şi în România.

Grupul EOS este unul dintre cei mai mari furnizori internaţionali de servicii financiare personalizate, cum ar fi recuperări de fonduri, achiziţii de datorii şi externalizări ale unor activităţi de afaceri. Compania are aproape 8.000 de angajaţi şi peste 60 de subsidiare.

BCR, cea mai mare vânzare de creanţe din 2015

BCR a vândut la sfârşitul anului trecut un portofoliu de credite neperformante corporate în valoare de 1,2 miliarde de euro, cea mai mare operaţiune de acest fel efectuată de o bancă românească.

În primul semestru al acestui an, BCR a obţinut un profit net de 636 milioane lei (141,5 milioane de euro), în creştere cu 5,4% faţă de nivelul înregistrat în aceeaşi perioadă din 2015, în condiţiile în care rata creditelor neperformante a scăzut la 14%, de la peste 23% în urmă cu un an, potrivit datelor publicate de bancă la începutul lunii august.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite