Românii vor primi despăgubiri de la distribuitorii de gaze naturale dacă aceştia nu răspund la sesizări. Anual sunt 300.000 de plângeri şi reclamaţii

Românii vor primi despăgubiri de la distribuitorii de gaze naturale dacă aceştia nu răspund la sesizări. Anual sunt 300.000 de plângeri şi reclamaţii

Distribuitorii de gaze naturale, buni de plată dacă nu rezolvă problemele clienţilor

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) analizează aprobarea unor standarde de performanţă pentru activitatea de distribuţie şi de transport a gazelor naturale, astfel încât timpul de răspuns să fie scurtat, proiectul prevăzând şi compensaţii pe care consumatorii să le primească în funcţie de întârzieri.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În şedinţa de astăzi (joi — n.r.) a Comitetului de reglementare am hotărât să aprobăm standarde de performanţă pentru activitatea de distribuţie a gazelor naturale şi de transport a gazelor naturale astfel încât, dacă nu se răspunde unui solicitant la o sesizare, la o reclamaţie în termenul stabilit de către noi, însemnând 15 zile, 30 de zile sau 60 de zile, în funcţie de solicitare, atunci operatorul de distribuţie sau transport este obligat să plătească o compensaţie în bani solicitantului. Aceste compensaţii variază de la un nivel de 50 de lei, cu o suprataxare de 5 lei, pentru fiecare zi de întârziere, până la câteva mii de lei în cazul operatorului de transport“, a declarat Niculae Havrileţ, în cadrul unei conferinţe de profil.
 
Havrileţ a preciat că, în acest moment, sunt anual 300.000 de reclamaţii şi sesizări de la consumatorii casnici şi 350.000 de reclamaţii în cazul energiei electrice.
 
Şeful ANRE a mai spus că are în vedere introducerea standardului şi pentru operatorii din sectorul energiei electrice.
 
Principalii distribuitori de gaze naturale în România sunt E.ON – care alimentează partea de nord a ţării şi GdF SUEZ – care alimentează sudul ţării. Operatorul de transport este Transgaz.
 
În cazul distribuţiei de energie electrică, operatori sunt Enel – pentru Banat, Dobrogea şi sudul Munteniei, E.ON – în Moldova, CEZ – în Oltenia şi Electrica – care asigură distribuţia în Transilvania şi nordul Munteniei. Operatorul de transport este Transelectrica.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: