Prima bancă din România care se împrumută prin emiterea de obligaţiuni în lei. Când vor fi listate la Bursă

Prima bancă din România care se împrumută prin emiterea de obligaţiuni în lei. Când vor fi listate la Bursă

FOTO Shutterstock

În premieră pentru piaţa de capital din România, una dintre cele mai mari bănci din ţara noastră a demarat emiterea de obligaţiuni în lei, cu o maturitate de 10 ani, urmând ca titlurile de valoare să fie listate la Bursa de Valori Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Raiffeisen Bank a emis printr-un plasament privat în decembrie 2019, primele obligaţiuni subordonate în moneda locală având o maturitate de 10 ani, în valoare totală de 480 milioane de lei şi un cupon de 3,5% peste Robor la 3 luni. 
 
Investitori unici au fost două instituţii financiare internaţionale: International Finance Corporation (IFC) şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). 
   
„Obligaţiunile au primit aprobarea BNR pentru includerea în fondurile proprii ale băncii, întărind şi diversificând poziţia de capital a acesteia. Astfel, cu aceste fonduri, banca va sprijini clienţii săi în perioada dificilă pe care o traversăm şi va contribui la finanţarea sustenabilă a economiei româneşti, inclusiv prin investiţii în proiecte verzi”, a spus James Stewart, vicepreşedinte Trezorerie şi Pieţe de Capital Raiffeisen Bank. 
 
Raiffeisen Bank a depus şi a primit aprobarea ASF pentru prospectul de listare a obligaţiunilor în data de 6 mai 2020, iar obligaţiunile urmează a fi tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti începând cu 14 mai 2020.  
 
Procesul de emitere şi admitere la tranzacţionare a obligaţiunilor a beneficiat de consultanţa şi asistenţa oferite de echipa departamentului de Investment Banking al Raiffeisen Bank.  
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: