PNL: Teodorovici sechestrează banii companiilor private şi amână intenţionat să le dea banii înapoi din TVA

PNL: Teodorovici sechestrează banii companiilor private şi amână intenţionat să le dea banii înapoi din TVA

Preşedintele PNL Ludovic Orban atrage atenţia că Ministerul Finanţelor „sechestrează banii companiilor şi amână intenţionat să le dea banii înapoi din TVA”.

„Ministrul Finanţelor Publice, Orlando Teodorovici, fură din banii companiilor pentru a se împopoţona cu realizarea planului de încasări în condiţiile în care nu mai are bani pentru a susţine cheltuielile nesăbuite ale guvernului Dăncilă. În luna iunie, Orlando Teodorovici a luat cu japca banii companiilor şi a amânat în mod intenţionat şi cu premeditare rambursarea sumelor încasate din TVA datorate acestor companii”, acuză Ludovic Orban.

Potrivit lui, ministrul Finanţelor tratează „abuziv şi discreţionar banii celor mai importanţi contribuabili din economie”.

„În fiecare lună, companiile primesc înapoi de la stat, în două tranşe, diferenţa dintre sumele încasate din TVA şi cele datorate statului, care se ridică la aproape 2 miliarde de lei pe lună. În iunie, companiile care duc greul economiei şi care au nevoie de banii lor pentru finanţarea activităţilor economice zilnice nu au primit nicio tranşă din rambursarea de TVA şi au fost practic jefuite de ministerul Finanţelor Publice care le-a folosit banii în alte scopuri”, mai susţine şeful PNL.

Potrivit lui, „ministrul Teodorovici îşi bate joc de companiile private, încălcând grav principiul unui tratament egal între instituţiile statului şi contribuabili”.

Liderul PNL mai atrage atenţia: „Atunci când o companie sau un cetăţean întârzie la plata unei datorii fiscale, comisarii sovietici care conduc astăzi Finanţele Publice acţionează imediat şi blochează conturile contribuabililor, îi execută silit şi le percep dobânzi şi penalităţi pentru fiecare zi de întârziere. În schimb, când statul nu-şi achită obligaţiile către companii şi contribuabili mai mult de o lună de zile, nu se întâmplă nimic, ba mai mult, miniştrii actuali amână cu premeditare aceste plăţi pentru că se cred vătafi pe economia românească şi pe munca oamenilor cinstiţi”.

Ludovic Orban o somează public pe Viorica Dăncilă „să-i ceară ministrului Finanţelor Publice să achite imediat şi fără nicio altă întârziere, conform prevederilor legale, datoriile statului către companiile care asigură bunul mers al economiei româneşti şi bunăstarea angajaţilor lor”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: