De ce se înghesuie tinerii să lucreze la stat şi ce lefuri au

De ce se înghesuie tinerii să lucreze la stat şi ce lefuri au

FOTO Arhivă Adevărul

Tinerii devin din ce în ce mai interesaţi de ofertele de muncă de la stat, în condiţiile în care ultimele guvernări au mărit salariile în sectorul bugetar, iar programul de lucru este mai lejer faţă de cel din sectorul privat.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Primarii recunosc că numărul celor interesaţi de posturile de funcţionari publici, s-a mărit şi de zeci de ori. La primăria comunei Floreşti din Cluj sunt patru posturi libere, de care s-au arătat interesaţi zeci de doritori - mulţi dintre ei tineri. Sunt 62 de dosare depuse pentru 4 posturi. Salariile pornesc de la 3.000 de lei“, notează stirileprotv.ro, într-un reportaj realizat în mai multe localităţi din România.
 
Specialiştii contultaţi arată că cum persoane din aparatul bugetar au ajuns să aibă salarii şi de 5.000 de lei, iar salariile de debutant sunt în jur de 2.000 de lei, aproape dublu faţă de venitul minim dat în mediul privat.  
 
„Diferenţa de salariu, dar şi programul mai lejer îi încântă pe romani, spun specialiştii. În luna septembrie, de pildă, bugetarii au câştigat cu peste 2 mii de lei mai mult decât angajaţii din privat“, se arată în stiriprotv.ro
 
În Bistriţa, 28 de persoane vor acelaşi post de jurist, la starea civilă, plătit cu 3.500 de lei brut, conform sursei citate. Acelaşi post a fost scos la concurs şi în urmă cu o lună de zile, iar atunci concurenţa a fost chiar mai mare, 48 de persoane.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: