Bloomberg: România a avut în ianuarie cel mai mare deficit comercial din 2008 încoace. Se poate ajunge de la rău la teribil

Bloomberg: România a
avut în ianuarie cel mai mare deficit comercial din 2008 încoace. Se poate ajunge de la
rău la teribil

Deficitul comercial al României a explodat, în ianuarie, înregistrând o creştere de 62%, la 1,25 miliarde euro, iar Bloomberg notează că acesta este cel mai mare deficit de la criza din 2008.

Potrivit Bloomberg, în ianuarie, deficitul comercial al României a fost cel mai mare din ultimul deceniu, această cifră alimentând temerile legate de stabilitatea economică a ţării noastre, pe măsură ce încetinirea creşterii economice şi deficitul bugetar se apropie de limitele Uniunii Europene.

Deficitul comercial s-a adâncit, pe măsură ce reducerile de impozite şi salariile mai ridicate ale populaţiei sporesc importurile. Poate ajunge „de la rău la teribil” în acest an, potrivit lui Valentin Tataru, economist la ING Groep NV citat de publicaţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: