Autoritatea care vinde la licitaţie bunurile corupţilor caută „administrator” provizoriu pentru 23 de capre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), instituţia din România care identifică şi administrează bunurile obţinute din infracţiuni şi sechestrate, caută pe cineva care să găzduiescă 23 de capre din vârf de deal, cărora să le dea să mănânce, scrie Hotnews.

Caprele se află în judeţul Constanţa, într-un vârf de deal unde nu există niciun fel de utilităţi, nici măcar curent electric. Aşa că ANABI a trimis acolo o echipă care să ia caprele din vârf de deal şi "să le introducă în circuitul civil", scrie Hotnews

"Acum suntem sesizaţi cu valorificarea a 23 de capre aflate într-un vârf de deal, într-o locaţie neelectrificată. Toţi proprietarii caprelor sunt arestaţi, iar noi am fost sesizaţi să le valorificăm. Şi ce facem de o săptămână?

O echipă de colegi este la Constanţa, căutăm pe cineva să le ia şi să le găzduiască, până le vindem.Trebuie să căutăm şi veterinar şi să le înregistrăm şi le vom vinde, pentru că cel care le cumpără nu e interesat de unde le-am luat, dar mai întâi noi trebuie să le introducem legal în circuitul civil", a declarat, vineri, directorul ANABI, Cornel-Virgiliu Călinescu.

Directorul ANABI spune că, deocamdată, sunt costurile de deplasare pentru cei doi angajaţi care au mers la Constanţa să caute un "administrator" provizoriu pentru capre.

"Mergem pe costuri minime, nu ne apucăm să angajăm o firmă ca să mute caprele. Vom avea cheltuieli de administrare, pentru că ele trebuie hrănite de cineva. Preţurile de hrană şi medicaţie vot fi probabil mici, nu am făcut o evaluare, dar e clar că va fi o factură de plătit din partea acelui care le va lua", a afirmat Călinescu.

După ce va rezolva aceste detalii, ANABI va scoate la licititaţie pe site cele 23 de capre. Preţul unui animal este evaluat undeva la 300 de lei.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite