Apple avertizează că normele privind încărcătoarele în stil UE vor afecta producția de dispozitive

0
Publicat:

Apple a transmis că obiectivele sale de producție nu vor fi atinse dacă se va urma exemplul Uniunii Europene și va monta porturi universale de încărcare pe iPhone-uri, iar una dintre cele mai afectate piețe locale ar urma să fie cea indiană.

foto încărcător tip USBC și Lightening alături de emblema Apple
Apple avertizează că noile normele privind încărcătoarele vor afecta producția Foto: Shutterstock

Una dintre cele mai importante locații de producție a Apple, India, dorește să implementeze noua regulă a Uniunii Europene care impune ca smartphone-urile să aibă un port universal de încărcare USB-C și a purtat discuții cu producătorii pentru a introduce această cerință în India până în iunie 2025, la șase luni după termenul limită din UE. În același timp toți producătorii, inclusiv Samsung, au fost de acord cu planul Indiei, însă Apple se împotrivește.

Apple oferă de ani de zile un port conector Lightning unic pe iPhone-urile sale. Cu toate acestea, UE estimează că o soluție de încărcător unic ar economisi aproximativ 271 de milioane de dolari pentru consumatori, iar India a declarat că această măsură va reduce deșeurile electronice și va ajuta utilizatorii.

În cadrul unei întâlniri cu ușile închise din 28 noiembrie, prezidată de ministrul indian al tehnologiei informației, Apple a cerut oficialilor să scutească modelele iPhone existente de la aceste reguli, avertizând că, în caz contrar, va avea dificultăți în atingerea obiectivelor de producție stabilite în cadrul programului indian de stimulente legate de producție (PLI), potrivit procesului-verbal al întâlnirii consultat de Reuters.

PLI este un proiect cheie al premierului Narendra Modi și oferă producătorilor de electronice din India stimulente fiscale pentru noi investiții și vânzări suplimentare de telefoane în fiecare an. Acesta a fost utilizat pe scară largă de furnizorii Apple, precum Foxconn, pentru a extinde producția de iPhone în țară.

Dacă regulamentul este pus în aplicare pentru modelele anterioare de telefoane mobile, ei (Apple) nu vor putea atinge obiectivele PLI”, se arată în procesul-verbal, care citează directori din domeniul reglementării și al conformității produselor de la Apple, care s-au opus normelor.

Apple nu a cuantificat impactul asupra producției în cadrul întâlnirii, iar ministerul IT a decis să revizuiască cererea sa și să ia o decizie mai târziu, au declarat două persoane familiarizate cu discuțiile.

Apple, ale cărei eforturi de lobby în India sunt raportate pentru prima dată, și ministerul indian al IT, nu au răspuns la solicitările Reuters de comentarii. India este văzută ca fiind viitoarea zonă de creștere a Apple, după China.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite