ANRE, dată în judecată de un distribuitor de energie electrică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ciocan judecator

Electrica a dat în judecată ANRE (Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei), cerând anularea ordinului privind  rata de rentabilitate pe baza căreia se stabilesc tarifele pentru distribuţie, se arată într-un raport publicat pe site-ul BVB.

Electrica informează că, în data de 19 octombrie 2018, împreună cu filialele de distribuţie din grup, a formulat plângere prealabilă către ANRE în temeiul Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, având ca obiect cererea de revocare în tot a Ordinului Preşedintelui ANRE nr. 168/2018 privind stabilirea ratei reglementate a rentabilităţii aplicate la aprobarea tarifelor pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice prestat de operatorii de distribuţie concesionari începând cu data de 1 ianuarie 2019 si de emitere a unui ordin privind stabilirea ratei reglementate a rentabilităţii, cu respectarea procedurii de consultare şi în conformitate cu dispoziţiile legale aplicabile. În paralel, Electrica, împreuna cu filialele de distribuţie, a depus la Curtea de Apel Bucureşti o acţiune in contencios administrativ împotriva ANRE, având ca obiect cererea de anulare în tot a Ordinului Preşedintelui ANRE nr. 168/2018 şi de emitere a unui ordin privind stabilirea ratei reglementate a rentabilităţii, cu respectarea procedurii de consultare şi in conformitate cu dispoziţiile legale aplicabile, se arată în comunicatul menţionat.

Totodată, pe 22 octombrie 2018, Electrica împreuna cu filialele de distribuţie din cadrul grupului au formulat o plângere prealabila către ANRE, în temeiul Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, având ca obiect cererea de revocare în parte a  Metodologiei de stabilire a tarifelor pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice, aprobată prin Ordinul Preşedintelui ANRE nr. 169/2018, în ceea ce priveşte o suită de articole ce fac parte din documentul menţionat.

În paralel, aceleaşi parţi au formulat la Curtea de Apel Bucureşti o acţiune în contencios administrativ împotriva ANRE, având ca obiect cererea de anulare în parte a Metodologiei de stabilire a tarifelor pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice, aprobata prin Ordinul Preşedintelui ANRE nr. 169/2018, în ceea ce priveşte articolele menţionate şi de emitere a unui nou ordin, conform comunicatului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite