Amendă record pentru General Motors, deoarece nu a rechemat la timp în service automobile cu defecţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amendă record pentru General Motors, deoarece nu a rechemat la timp în service automobile cu defecţiuni FOTO Reuters
Amendă record pentru General Motors, deoarece nu a rechemat la timp în service automobile cu defecţiuni FOTO Reuters

Compania General Motors (GM), al doilea cel mai mare producător de autovehicule după Toyota, a fost amendată, vineri, de către autorităţile americane, cu suma record de 35 de milioane de dolari, deoarece nu a rechemat la timp în service mai multe automobile cu defecte la un senzor de incendiu, care au cauzat moartea pentru cel puţin 13 oameni, informează Reuters.

Conform presei amercane, comutatoarele defecte de la cheia de contact împiedicau airbagurile să acţioneze în cazul producerii unui accident.

Producătorul american de autovehicule este acuzat că deşi cunoştea problemele senzorului de incediu, acesta a preferat să nu cheme în service maşinile din pricina costurilor de reparaţie. Potrivit presei străine, 13 persoane şi-au pierdut viaţa din cauza acestui defect de producţie.

General Motors a deschis în cele din urmă un program de rechemare în service pentru autovehiculele care aveau un senzor de incendiu defect, însă procurorii americani susţin că rechemarea a fost întârziată.

Secretarul american al Transporturilor, Anthony Foxx, a anunţat vineri că aceasta este cea mai mare amendă care poate fi acordată într-un asemenea caz.

„Ceea ce nu putem tolera şi ceea ce nu vom accepta este ca o persoană sau o companie, care deşi cunoaşte pericolul, nu întreprinde nicio acţiune în a preveni un accident. Compania GM a încălcat legea, deoarece nu şi-a îndeplinit obligaţiile privind siguranţa publică”, a declarat oficialul american.

Printre modelele produse de General Motors suspectate de defecţiuni la senzorul de incediu se regăsesc Chevrolet Malibu, Corvette precum şi Pontiac G6.

Cu toate acestea, problemele sunt departe de a se fi încheiat pentru compania americană. Congresul, alături de Departamentul american al Justiţiei au anunţat la rândul lor anchete independente în acest caz.

„Am învăţat foarte multe din aceste rechemări în service şi vă putem spune că ne vom transforma într-o companie şi mai puternică”, a declarat directorul executiv al GM, Mary Barra.

Recent, compania General Motors a iniţiat o nouă campanie de rechemare a unui număr de circa 3 milioane de automobile, pentru a remedia o defecţiune la lămpile din spate, printre modelele vizate fiind Chevrolet Malibu, Pontiac G6 cât şi Saturn Aura. În total, în 2014, compania americană a rechemat în service circa 13 milioane de autoturisme la nivel mondial.


Citeşte şi:

General Motors recheamă în service alte 3 milioane de maşini pentru defecţiuni la lămpile din spate. Costurile se ridică la 200 de milioane de dolari

General Motors (GM) a anunţat că recheamă în service aproape 3 milioane de vehicule la nivel mondial, pe lângă cele 2,6 milioane de maşini incluse deja într-un program de acest tip, măsură care va genera costuri de până la 200 de milioane de dolari, relatează Reuters.

Statele Unite salvează de la faliment General Motors, dar pierd 11,2 miliarde de dolari

Trezoreria Statelor Unite a înregistrat pierderi de 11,2 miliarde de dolari prin salvarea de la faliment a General Motors (GM), potrivit unui raport prezentat Congresului american de şeful programului de salvare a companiilor aflate în dificultate, informează Bloomberg.

Bătălie cruntă între Toyota şi Volkswagen pentru poziţia de lider în topul producătorilor auto din lume

Toyota a devenit primul producător auto care a reuşit să vândă pe plan mondial peste 10 milioane de vehicule într-un singur an, în perioada aprilie 2013 - 31 martie 2014, transmite Xinhua, preluată de Agerpres.ro.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite