Airbnb și Ucraina au semnat un memorandum pentru turismul postbelic

0
Publicat:

Airbnb și Agenția de Stat pentru Dezvoltarea Turismului din Ucraina au semnat un memorandum privind perioada postbelică.

Panorama orașului Kiev
Airbnb și Ucraina au semnat un acord pentru sprijinirea turismului după razboi

În acest scop, șefa Agenție de Stat pentru Dezvoltarea Turismului, Mariana Oleskiv, și cofondatorul și directorul de strategie Nathan Blecharczyk s-au întâlnit la Consulatul General al Ucrainei din München. După încheierea războiului, turismul din Ucraina ar trebui să fie susținut din nou.

"Inițiativa Airbnb de a oferi locuințe temporare gratuite pentru 130.000 de refugiați din Ucraina a fost un sprijin semnificativ pentru noi. După victorie, am dori să ne exprimăm recunoștința și să ne arătăm ospitalitatea invitând întreaga lume care este alături de Ucraina să ne viziteze. Memorandumul de înțelegere semnat astăzi dovedește de fapt intențiile noastre de a restabili împreună industria turismului turistic a țării noastre". Mariana Oleskiv, șefa Agenție de Stat pentru Dezvoltarea Turismului din Ucraina.

"Gazdele de pe Airbnb sunt inima comunității noastre. Acest lucru include, desigur, gazdele din Ucraina. Chiar dacă astăzi nu există aproape deloc turism în Ucraina, este important să se seteze deja de acum cursul pentru perioada postbelică. Prin memorandumul comun, suntem de acord să sprijinim turismul în Ucraina după încheierea războiului - acesta este un semn puternic pentru comunitatea noastră de pe teren.", Nathan Blecharczyk cofondator și director de strategie Airbnb.

Peste 130.000 de refugiați au fost cazați până în prezent

De la începutul războiului împotriva Ucrainei, Airbnb.org a ajutat mai mult de 130.000 de persoane să găsească cazare gratuită și temporară. Aceste sejururi au fost finanțate de Airbnb, Inc. și de alți donatori Airbnb.org, precum și de gazdele care au oferit sejururi gratuite și la preț redus prin intermediul Airbnb.org.

Această activitate a fost posibilă și datorită ONG-urilor partenere ale Airbnb.org, care au ajutat la rezervarea și coordonarea sejururilor pentru refugiați. Airbnb.org a colaborat cu peste 40 de organizații din întreaga lume pentru a oferi locuințe temporare persoanelor care fug din Ucraina.

În Europa, parteneri precum Alight, Organizația Internațională pentru Migrație (IOM) și PHINEO continuă să ajute familiile care fug din Ucraina.

Începând cu Q2 2023, orașul Lviv, din vestul Ucrainei, folosește City Portal, astfel că există deja un prim parteneriat cu un oraș ucrainean pentru schimbul de date. Tehnologia City Portal oferă guvernelor și organizațiilor de turism informații despre date, venituri din taxe de turism remise, instrumente de conformare și acces centralizat la linia telefonică de asistență Airbnb Neighborhood Support. Peste 300 de orașe și organizații de turism au încheiat parteneriate cu Airbnb pentru a avea acces la City Portal.

Anul trecut, Airbnb a colaborat cu The Sputniks, Bienvenida, Karuna și United for Ukraine. Unele dintre acestea se adresează în mod special minorităților, cum ar fi copiii cu dizabilități și familiile acestora.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite