Un milion de Dusteruri au fost produse în cinci fabrici din lume

Un milion de Dusteruri au fost produse în cinci fabrici din lume

Dusterul cu numărul 1 milion a ieşit pe porţile fabricii Curitiba din Brazilia şi va ajunge la un client din această ţară FOTO Renault

Renault a produs modelul Duster cu numărul 1 milion, la patru ani de la lansare, la fabrica Curitiba, Brazilia. În aprilie 2010, preşedintele Traian Băsescu devenea primul proprietar din lume al SUV-ului Duster. Modelul, care a ieşit în urmă cu patru ani pe porţile fabricii de la Mioveni, avea să îi cucerească pe şoferii din toată lumea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Duster se produce acum în cinci fabrici de pe trei continente, sub brandurile Renault şi Dacia, şi este comercializat în peste 100 de ţări. Renault a produs săptămâna trecută Dusterul cu numărul 1 milion, la patru ani de la lansare, la fabrica Curitiba din Brazilia, automobilul urmând să fie livrat unui client din această ţară, a anunţat vineri grupul francez.
 
„Duster este o poveste de succes. Sub brandul Renault, răspunde perfect cerinţelor clienţilor internaţionali şi contribuie la extinderea grupului pe pieţele emergente. În acelaşi timp, versiunea Dacia, comercializată în Europa şi pe pieţele din bazinul mediteraneean a atras cu succes o nouă clientelă datorită designului şi a calităţilor reale de maşină de teren la un preţ accesibil“, a declarat Arnaud Deboeuf, director al Programului Entry al grupului Renault.
 
Produs în cinci fabrici
 
În prezent, Renault fabrică modelul Duster la Mioveni (România), Curitiba (Brazilia), Envigado (Columbia), Moscova (Rusia) şi Chennai (India).
 
Sub marca Renault sunt comercializate vehicule Duster adaptate la climatul rece din Rusia, o versiune care funcţionează cu mai multe tipuri de carburanţi, în Brazilia, iar pentru India o versiune cu volanul pe dreapta.
 
Versiunea sub marca Dacia este la fel de populară, datorită interiorului spaţios, precum şi a calităţilor de vehicul de teren, se arată în comunicatul Renault.
Cele mai mari pieţe ale Duster sunt, în ordine, Rusia, unde au fost vândute de la lansare, sub brandul Renault, 151.633 de vehicule, Franţa, cu 145.612 vehicule sub brandul Dacia, şi Brazilia, cu 117.303 vehicule sub brandul Renault.
În India, au fost comercializate 85.974 de vehicule Duster cu sigla Renault, iar în Germania 70.159, sub marca Dacia.
Grupul francez a vândut numai anul trecut peste 376.000 de autoturisme Duster. 
 
Afacerile Renault, netulburate de criza Rusia-UE
 
Cu o fabrică la Moscova şi cu un parteneriat solid cu AvtoVAZ la Samara, grupul francez a anunţat că îşi va continua fără nicio ezitare operaţiunile în Rusia, în ciuda deciziei liderilor europeni de a impune sancţiuni Kremlinului. 
 
Carlos Ghosn, CEO al companiei Renault-Nissan Alliance, a declarat recent că actuala criză nu va influenţa politicile firmei. „Nu avem absolut nicio ezitare să explorăm potenţialul pieţei ruseşti, indiferent câte obstacole apar pe drum“, a spus Ghosn.
 

Mai puteţi citi:

Uzina Dacia a fabricat astăzi automobilul Duster cu numărul 500.000Vehiculul, un Laureate 4×4, de culoare gris olive, echipat cu motorul 1.5 dCi 110 CP, va fi livrat către un client din Franţa.
 
Dacia accelerează vânzările în Franţa, pe o piaţă în scădere. Modelele Sandero şi Duster, în preferinţele francezilor pe acest anÎnmatriculările de autoturisme noi Dacia au înregistrat în Franţa, în luna noiembrie, cea mai mare creştere în rândul mărcilor cu vânzări de volum, iar în primele 11 luni au consemnat a doua rată de creştere, după Fiat, în timp ce piaţa franceză a scăzut în ambele intevale analizate.
 

Dacia va avea un nou director general: de la 1 ianuarie, Nicolas Maure îl va înlocui pe Jérôme Olive. De la 1 ianuarie 2014, Nicolas Maure va fi noul director general al Dacia şi Renault România, înlocuindu-l pe Jérôme Olive, care va deveni director Industrial al Renault pentru Regiunea Europa, se arată într-un comunicat al producătorului de automobile. 

Fiscul din Vaslui, executat silit de „păgubiţii Dacia“. Sediul Agenţiei Judeţene a Finanţelor Publice din Vaslui a fost scos la licitaţie după un proces pierdut în faţa a 26 de persoane care încearcă să-şi recupereze banii depuşi la CEC înainte de 1989.
 
Dacia a produs 100.000 de Sandero şi Sandero Stepway. Uzina Vehicule Dacia de la Mioveni a produs 100.000 de vehicule din noile modele Sandero şi Sandero Stepway, a anunţat constructorul auto deţinut de grupul francez Renault.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: