OPSPI a propus şase candidaţi pentru Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CE Oltenia s-a format din fuziunea complexelor energetice Turceni, Rovinari şi Craiova cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia
CE Oltenia s-a format din fuziunea complexelor energetice Turceni, Rovinari şi Craiova cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia

Gabriel Dumitraşcu, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) şi Ioan Mihăilă – un consilier al ministrului delegat pentru energie Constanti Niţă sunt, alături de alte patru persoane, printre cei care candidează pentru poziţia de membru în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, scrie Mediafax, care citează surse.

Consiliul de Supraveghere este format din şapte membri, iar şase dintre aceştia ar urma să fie înlocuiţi într-o Adunare Generală a Acţionarilor programată pentru vineri, astfel că Fondul Proprietatea ar putea rămâne numai cu un reprezentant, faţă de doi în prezent. Aceştia sunt Daniel Adrian Naftali şi de Radu Mircea Florescu.

Din actualul consiliu, ales în luna octombrie a anului trecut, au fost propuşi pentru un nou mandat Georgiana Porumbel şi Dorin Cătălin Spătaru.

Porumbel coordonează departamentele Legal, Comercial şi Achiziţii la Pirelli & C.ECO Tehnology Ro, parte a grupului italian Pirelli, iar Spătaru este directorul general al producătorului şi distribuitorului de materiale de construcţii Selena România.

Pe lista candidaţilor pentru se regăsesc şi Răzvan Purdilă, director în cadrul Transelectrica şi fost membru în CS la CE Oltenia, precum şi Alin Chiţu, senior manager la Ţucă Zbârcea & Asociaţii. Chiţu este şi membru în Consiliul de Administraţie al Imprimeriei Naţionale, poziţie pe care o ocupă din noiembrie 2012.

Actualul Consiliu de Supraveghere al CE Oltenia este format din Marius Eugen Untescu (director în cadrul Ministerului Economiei), Alexandru Alexe (director în cadrul OPSPI) şi Georgel Călin (adjunct - şef serviciu în cadrul Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului), Georgiana Porumbel, Dorin Cătălin Spătaru, Daniel Adrian Naftali şi de Radu Mircea Florescu, ultimii dou reprezentanţi ai Fondului Proprietatea.

Ministerul Economiei deţine 77,17% din companie, Termoelectrica 0,84%, iar Societatea Comercială pentru Închiderea şi Conservarea Minelor are o participaţie de 0,44%. Fondul Proprietatea deţine un pachet de 21,53% din titluri. Compania se confruntă cu probleme din cauză că nu mai reuşeşte să îşi vândă energia pe piaţă, ca urmare a ofertei mari de electricitate din sectoarele hidro şi eolian, la care se adaugă scăderea consumului din industrie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite