Junlun Petroleum este din nou interesată de Oltchim. Conducerea companiei chineze s-a întâlnit cu ministrul Economiei Mihai Tudose

Junlun Petroleum este din nou interesată de Oltchim. Conducerea companiei chineze s-a întâlnit cu ministrul Economiei Mihai Tudose

Oltchim a fost scoasă la vânzare de mai multe ori anul trecut, dar niciun investitor nu a depus ofertă

Compania chineză Junlun Petroleum este din nou interesată de Oltchim, în următoarele zile o echipă tehnică de experţi urmând să efectueze o analiză tehnică la combinatul vâlcean, evaluarea având ca scop fundamentarea investiţiei pe care partea chineză ar urma să o deruleze în România.

Mihai Tudose, ministrul Economiei, s-a întâlnit marţi cu o delegaţie a Junlun Petroleum, condusă de către Xie Changqing, preşedintele consiliului de administraţie, la întâlnire participând şi administratorii judiciari şi administratorul special al companiei, ca şi managementul Oltchim.
 
„Compania chineză şi-a reiterat interesul de a se implica în procesul de vânzare a Oltchim SPV, urmând ca, în următoarele zile, o echipă de experţi a Junlun Petroleum CO LTD să efectueze o analiză tehnică la Oltchim.
Evaluarea tehnică are ca scop fundamentarea investiţiei pe care partea chineză ar urma să o facă în România. Astfel, va fi elaborat un plan de dezvoltare a societăţii, care să cuprindă inclusiv introducerea de tehnologii şi produse noi, destinate pieţelor externe“, potrivit unui comunicat al ministerului.
 
Tudose „şi-a exprimat dorinţa realizării unor paşi concreţi în finalizarea acestui proiect“, potrivit documentului.
 
Oltchim se află în insolvenţă din ianuarie 2013. Statul român deţine 54,8% din acţiunile companiei, prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului.
 
Combinatul chimic a înregistrat în primul semestru cele mai bune rezultate financiare din ultimii ani.
 
Cifra de afaceri a companiei a crescut cu 35%, până la 364 de milioane de lei, iar pierderea din activitatea curentă s-a redus în doi ani de la 147 de milioane de lei în semestrul din 2013 la 9 milioane de lei în prima jumătate.
Profitul operaţional s-a ridicat la 24,4 milioane de lei, faţă de un minus de 65,7 milioane de lei.
 
Rezultatul net total al Oltchim a fost un profit contabil de 2,31 miliarde de lei din anularea unor datorii în procedura insolvenţei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările