„Dragonul de piatră“, blindatul româno-turc rezistent la explozii, prezentat în premieră în România - FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Dragonul de piatră“ poate fi configurat astfel încă să devină vehicul de detectare a dispozitivelor explozive improvizate, vehicul de apărare antiaeriană, ca armă antitanc, vehicul de transport trupe sau ca ambulanţă blindată
„Dragonul de piatră“ poate fi configurat astfel încă să devină vehicul de detectare a dispozitivelor explozive improvizate, vehicul de apărare antiaeriană, ca armă antitanc, vehicul de transport trupe sau ca ambulanţă blindată

Blindatul Ejder Yalçın („Dragonul de piatră“, în limba română), un vehicul de luptă customizabil dezvoltat de compania Nurol Makina ve Sanayi din Turcia, în colaborare cu compania de stat Romarm, a fost prezentat în premieră în România, în cadrul expoziţiei „Black Sea Defense“, eveniment care are loc în perioada 18-20 mai, la Romaero Băneasa.

Nurol Makina ve Sanayi a demarat producţia de vehicule tactice blindate în cooperare cu încă de la mijlocul anilor ’90, iar unul dintre aceste vehicule este Ejder Yalçın 4x4, un vehicul de luptă dinamic, agil, modular, versatil, uşor de întreţinut şi cu cheltuieli de mentenanţă reduse. „Dragonul de piatră“ are un grad ridicat de protecţie balistica, inclusiv protectie la explozie de mine.

Ejder Yalçın 4x4 are un sistem de suspensie total independent în toate roţile, caracteristică indispensabilă la toate vehiculele de teren. Capacitatea suplimentară de încărcare şi de extensie oferă vehiculului posibilitatea să fie reconfigurat ca o platforma potrivită pentru a încorpora necesarul de tehnică militară şi armament.

„Dragonul de piatră“ poate fi configurat astfel încă să devină vehicul de detectare a dispozitivelor explozive improvizate, vehicul de apărare antiaeriană, ca armă antitanc, vehicul de transport trupe sau ca ambulanţă blindată.

Şasiul şi caroseria blindatului sunt monobloc, robusteţea şasiului oferă protecţie ridicată echipajului în cazul exploziilor. Vehiculul este certificat în concordanţă cu standardele internaţionale şi asigură protecţie balistică completă.

Nivelul de protecţie integrală ridicat este o caracteristică unică a vehiculului, acesta a fost conceput astfel încât să-şi menţină toate capabilităţile operaţionale şi tactice, având în vedere că kiturile de armament adăugate ca sarcină suplimentară pe alte vehicule le diminuează mobilitatea şi agilitatea.

„Dragonul de piatră“ a salvat multe vieţi în urma atacurilor cu dispozitive explozibile improvizate şi cu mine antipersonal, fapt ce poate fi atestat atât prin certificările internaţionale, cât şi prin operaţiunile militare la care a fost folosit.

blindat dragonul de piatra
blindat dragonul de piatra
Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite