Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Eximbank preia Banca Românească

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Eximbank preia Banca Românească

Consiliul Concurenţei analizează operaţiunea prin care Banca de Export Import a României (EximBank) S.A. va prelua Banca Românească SA, prin achiziţionarea a 99,28% din capitalul social al acesteia.

Ştiri pe aceeaşi temă

EximBank, înfiinţată în anul 1992, are ca acţionar majoritar Statul Român, prin Ministerul Finanţelor Publice, care deţine 95,374% din capitalul social. EximBank operează atât în numele statului, cât şi în nume propriu oferind, pentru persoanele juridice rezidente sau nerezidente, finanţări, cofinanţări, refinanţări, garantări, alte operaţiuni bancare, asigurări şi reasigurări ale operaţiunilor de comerţ exterior românesc.

Banca Românească, înregistrată şi funcţionând în conformitate cu legea română, este membră a grupului National Bank of Greece, care deţine 99,28% din capitalul social al acesteia. Banca Românească este o bancă comercială care oferă o gamă largă de servicii bancare de retail şi corporate.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie supusă controlului Consiliului Concurenţei.

Autoritatea de concurenţă va evalua această tranzacţie în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: