Adeplast preia producţia şi distribuţia brandului german de vopsele Düfa în România şi Bulgaria

Adeplast preia producţia şi distribuţia brandului german de vopsele Düfa în România şi Bulgaria

Producţia de vopsea Düfa a fost transferată într-o primă etapă la fabrica din Oradea, iar după deschiderea programată în luna iunie şi într-o unitate la Ploieşti FOTO Adevărul

Compania Adeplast, deţinută de omul de afaceri Marcel Bărbuţ, a preluat a preluat producţia şi distribuţia brandului de vopsele Düfa în România şi Bulgaria. Tranzacţia a fost anunţată astăzi de reprezentanţii Adeplast şi cei ai grupului german Meffert, care deţine brandul Düfa.

 

În cadrul acestui parteneriat, divizia de vopsele a Adeplast a preluat departamentul de vânzări, distribuţia şi clienţii cu care funcţiona Düfa în România. Producţia de vopsea Düfa a fost transferată într-o primă etapă la fabrica din Oradea, iar după deschiderea programată în luna iunie şi într-o unitate la Ploieşti.
 
În primă fază, produsele premium marca Düfa vor fi importate din Germania de la fabricile grupului Meffert. În contrapartidă, Adeplast va produce pentru Meffert, sub brand privat, mortare, adezivi şi polistiren pentru pieţele din Germania, Ungaria şi Ucraina.
 
Divizia de vopsele a Adeplast va funcţiona cu două departamente diferite de vânzări, câte unul pentru fiecare dintre cele două mărci.
 
În 2012, Adeplast a vândut vopsele şi tencuieli decorative de aproximativ 1,7 milioane euro, nivelul realizat de Düfa în România ridicându-se la aproximativ 1,9 milioane de euro.
 
"Atâta vreme cât avem capacitatea, ştim şi putem să producem la standardele impuse de Meffert, am decis să aducem lângă marca de vopsele Adeplast şi un brand cu notorietate şi cotă importantă de piaţă", a declarat, într-un comunicat, proprietarul Adeplast.
 
La rândul său, Dieter Meffert, CEO al grupului german, a afirmat că Adeplast a fost aleasă pentru a reprezenta marca Düfa în România datorită faptului că în spatele investiţiilor realizate de companie în ultimii ani au fost susţinute de o strategie puternică de dezvoltare. În plus, noile capacităţi de producţie ale Adeplast sunt la un nivel tehnic de ultimă generaţie, ceea ce se reflectă direct în calitatea produselor.
 
Grupul german a deschis o fabrică de vopsele în Bucureşti în 1997, iar în 2005 a vândut compania Düfa România fondului de investiţii Advent. După tranzacţie, Dufa România a fost redenumită Deutek şi a avut dreptul de a folosi brandul Düfa timp de cinci ani. În 2010, Meffert a revenit pe piaţa românească, împreună cu doi parteneri locali, prin firma Düfa Tec.
 
Reprezentanţii Adeplast au precizat că parteneriatul cu Meffert nu presupune preluarea de către Adeplast a Düfa Tec, această firmă urmând să fie desfiinţată în urma închiderii operaţiunilor.
 
La rândul său, şeful Meffert a spus că grupul german nu intenţionează dezvoltarea unei producţii proprii în România, în următoarea perioadă.
 
Grupul de companii Meffert, înfiinţat în 1947, numără peste 21 de capacităţi de producţie şi de distribuţie şi are un rulaj anual de peste 300 milioane de euro. Adeplast produce adezivi, mortare uscate şi polistiren expandat şi a încheiat anul trecut cu vânzări de 41 milioane de euro.
 
Marcel Bărbuţ, avere de 30 de milioane de euro
 
Marcel Bărbuţ (57 de ani) este din bihor şi derulează afaceri în constrcţii. Averea lui este estimată de "Forbes România" la 28-30 de milioane de euro, Bărbuţ ocupând locul 154 în clasamentul "Forbes 500 Miliardari". 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: