50 de mii de bitcoini au fost confiscați de la un grup de infractori din Saxonia

0
Publicat:

Suspecții au transferat bitcoinii de bunăvoie în portofelele oficiale ale Oficiului Federal de Criminalitate.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Oamenii legii germani au confiscat 50 de mii de bitcoini de la un grup infracțional din Saxonia.

În timpul anchetei Procuraturii Generale din Dresda, Biroului Penal de Stat din Saxonia și  echipa Fiscului Leipzig II ca unitate comună de investigație din Saxonia (INES), au pus sechestru provizoriu asupra a aproximativ 50 de mii de bitcoini, la jumătatea lunii ianuarie. 2024”, au declarat autoritățile landului Saxonia într-un comunicat. Ancheta a fost realizată cu sprijinul Oficiului Federal de Criminalitate (BKA), FBI și departamentul de criminalistică din München.

"Aceasta este cea mai mare [operațiune] până în prezent de confiscare de bitcoini de către agențiile de aplicare a legii din Germania. Bitcoinii au fost confiscați după ce suspecții i-au transferat voluntar în portofelele oficiale furnizate de BKA", se arată în raport. „Aceasta înseamnă că decizia finală privind utilizarea bitcoinilor nu a fost încă luată”, a precizat guvernul saxon.

Totodată, se menționează că „investigația privind suspiciunea de utilizare ilegală a operelor protejate prin drepturi de autor (filme, muzică etc.), în conformitate cu legea dreptului de autor și spălarea de bani comercială ulterioară, este încă în desfășurare împotriva a doi suspecți - un german de 40 de ani și un german de 37 de ani cu origini poloneze”. Ei au fost liderii unuia dintre cele mai importante portaluri ale piraților germani, până la sfârșitul lunii mai 2013. Se presupune că au cumpărat bitcoini cu încasările din piraterie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite