11 persoane, acuzate că au pus la cale o schemă piramidală de 300 de milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) a acuzat 11 persoane pentru rolul lor în crearea şi promovarea unei scheme piramidale şi a unei scheme Ponzi prin care au strâns peste 300 de milioane de dolari de la investitorii de retail din întreaga lume, inclusiv din SUA.

Printre cei acuzaţi se numără cei patru fondatori ai schemei numită Forsage. Ultima dată se ştia că aceştia locuiesc în Rusia, Republica Georgia şi Indonezia, a declarat SEC într-un comunicat, potrivit Reuters.

Persoanele acuzate nu au putut fi contactate imediat pentru comentarii.

Potrivit plângerii SEC, site-ul web al schemei a fost lansat în ianuarie 2020 şi a permis milioanelor de investitori de retail să încheie tranzacţii prin contracte inteligente. Se presupune că a funcţionat ca o schemă piramidală timp de mai bine de doi ani, în care investitorii au obţinut profituri recrutând alte persoane în schemă, a spus SEC.

Forsage ar fi folosit, de asemenea, active de la investitori noi pentru a plăti investitorii anteriori într-o structură tipică Ponzi, potrivit plângerii SEC.

Forsage este o schemă piramidală frauduloasă lansată la scară masivă şi cpromovată în mod agresiv investitorilor”, a declarat Carolyn Welshhans, şeful interimar al unităţii Active cripto şi cibernetice ​​a SEC.

”Fraudatorii nu pot eluda legile federale privind valorile mobiliare concentrându-şi schemele pe contracte inteligente şi blockchain”, potrivit SEC.

Fără a admite sau a infirma acuzaţiile, doi dintre inculpaţi au fost de acord să soluţioneze acuzaţiile, iar unul dintre ei a fost de acord să plătească penalităţi, a spus SEC.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite