VIDEO „Mă simt ca în club la spectacolul lui Afrim de la Festivalul de la Sibiu”

VIDEO „Mă simt ca în club la spectacolul lui Afrim de la Festivalul de la Sibiu”

Secvenţă din "Hai Iu Iu Nu Hey You"

Îmbulzeală, mare îmbulzeală la spectacolele semnate de regizorului Radu Afrim la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. Luni seară s-a jucat "Când ploaia se va opri" (o producţie a Teatrului "Toma Caragiu" din Ploieşti), iar miercuri seară "Hai Iu Iu Nu Hey You You", la Sala Thalia, unde regizorul are şi o expoziţie de fotografie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Radu Afrim are numeroşi fani la Sibiu. Tineri, oameni mai în vârstă s-au îngrămădit să-i vadă spectacolele.

"Am sentimentul că mă aflu într-un club. E incredibil ce poate să facă acest regizor", spune un tânăr care se uita fascinat la fetele despletite şi desculţe, dansând ca ielele prin sală, printre spectactori, la băieţii cu busturile goale, cu trupuri sculptate de Apollo din spectacolul "Hai lu lu Nu Hey You You".

Muzică masterizată, lumini stroboscopice, de toate culorile, o atmosferă incendiară, secvenţe video semnate de Adi Bulboacă cu cei care cântă pe un ecran din spatele scenei.

La începutul şi sfârşitul spectacolului apare fotografia Mariei Tănase, de la a cărei naştere s-au împlinit anul trecut 100 de ani.

<

Tinerii au interpetat pe acorduri electro melodii ale artistei precum „Cine iubeşte şi lasă“, „Leliţă cârciumăreasă“, „Aseară ţi-am luat basma“ sau "Ciulandra".

 Maria Tănase (1913―1963) a fost supranumită „Pasărea măiastră“ de către Nicolae Iorga, „Edith Piaf a României“ şi „Regina cântecului popular“.


O coregrafie de Andrea Gavriliu (pe care am văzut-o şi în "Zic-Zac"), Ioana Marchidan, Judith State. Invitat special: Maia Morgenstern, o apariţie selectă, cu ochelari. Un băiat, DJ, dansează spasmodic pe ritmurile electro.

Rareş Andrici, Irina Antonie, Simona Arsu, Aida Avieriţei, Ilona Brezoianu, Anghel Damian, Dumitru Georgescu, Flavia Giurgiu, Amalia Huţan, Lorena Luchian, Ruxandra Maniu, Ioan Paraschiv, Melania Rusu, Gabriel Sandu, alături de Petre Ancuţa şi Emilian Marnea, au făcut miercuri seară un show cu adevărat incendiar la Sala Thalia in Sibiu.

Spectacolul ”Hai Iu Iu Nu Hey You You”, care s-a jucat şi la TIFF,  s-a născut la Gala Tânărului Actor – HOP, la Costineşti, în septembrie. A fost un rezultat al atelierului de creaţie ”Maria Tănase – 1913-2013”, coordonat de muzicianul Vlaicu Golcea, timp de 4 zile.

Radu Afrim şi Vlaicu Golcea au transformat omagiul, adus de o parte dintre concurenţii de la HOP singurei artiste care a valorificat cântul românesc popular autentic, într-o aventură muzicală, un adevărat show, un dialog între trecut şi prezent, un remix interesant şi îndrăzneţ.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările