PREMIERELE TOAMNEI „Viză de clown“ deschide sâmbătă-seară stagiunea la Teatrul Odeon

PREMIERELE TOAMNEI „Viză de clown“ deschide sâmbătă-seară stagiunea la Teatrul Odeon

Scenă din spectacolul „Visa de Clown“

În acest week-nd multe dintre teatrele din Bucureşti şi din ţară îşi deschid porţile. „Viză de clown“, de Saviana Stănescu, va fi reprezentat sâmbătă, 20 septembrie, de la ora 19.30, la Sala Studio a Teatrului Odeon din Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premiera „Visa de Clown“ va fi prezentată sâmbătă, 20 septembrie, de la ora 19.30, la Sala Studio. Spectacolul realizat după textul Savianei Stănescu, în traducerea coordonată de Iulia Popovici, este regizat de Alexandru Mihail, în scenografia lui Vladimir Turturică. Din distribuţia spectacolului fac parte: Nicoleta Lefter, Marius Damian, Alexandru Papadopol, Meda Victor, Ionuţ Kivu, Relu Poalelungi,

Următoarele reprezentaţii vor avea loc pe 24 şi 25 septembrie, de la ora 19.30, la Sala Studio.

Piesa „Viză de Clown“ („Aliens with Extraordinary Skills“) a fost produsă în 2008 la Teatrul Julia Miles din New York, primind cronici entuziaste în The New York Times şi alte publicaţii americane.
Povestea este inspirată de un fapt real relatat într-un articol din Florida Observer: un român şi un ucrainian au adus în SUA peste 800 de imigranţi ilegali pe vize false de artişti de circ (aliens with extraordinary abilities in the circus).

Saviana Stănescu îşi imaginează traiectoria a doi dintre aceşti aliens, o fată din Moldova şi un tânăr din Rusia, care pleacă din Florida la New York pentru a scăpa de deportare. Dincolo de acest moment iniţial, piesa prezintă o istorie tragicomică din oraşul care nu doarme niciodată, New York, unde oameni din diverse colţuri ale lumii îşi intersectează vieţile şi aspiraţiile într-o echilibristică de zi cu zi pe balustrada Visului American.

“Textul Savianei Stanescu Aliens with Extraordinary Skills (Viză de clown) este o încântătoare piesă de teatru. Dna Stănescu scrie un dialog percutant, construit fără greşeală... energia de care vorbesc oamenii că ar fi esenţa New York-ului vine din aerul plin de visele şi speranţele noilor veniţi în oraş. Piesa comunică acea energie şi radiază tone de energie proprie“,  scria The New York Times.

“Saviana Stănescu ne prezintă două femei tinere remarcabile şi puternice; e impresionant să găsim o piesă inteligentă şi interesantă ca aceasta, nu doar creată de o femeie, dar şi focalizată pe două eroine memorabile, Nadia şi Lupita... Stănescu aduce publicul într-o zonă mai puţin obişnuită pe scenele americane: experienţa imigranţilor este prezentată aici cu candoare şi fără nici o urmă de romantism”, Martin Denton, nytheatre.com.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: