FNT Dansul Delhi, în regia lui Radu Afrim, aplaudat la scenă deschisă VIDEO

FNT Dansul Delhi, în regia lui Radu Afrim, aplaudat la scenă deschisă VIDEO

Ada lupu, în "Dansul Delhi", spectacol pus în scenă la Iaşi     FOTOGRAFII: Odin Moise

Într-un  spectacol de atmosferă şi de stare, în care oniricul şi realismul se pot substitui reciproc, Radu Afrim a creat, în spectacolul "Dansul Delhi", care s-a jucat aseară, în cadrul FNT, la Sala Studio a Teatrului Naţional de Teatru, un univers suspendat pulsând ca o inimă, o lume-transă care te  absoarbe în ritmul ei, în dansul ca o pecete. Spectacolul a fost montat la Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri" din Iaşi.

Regizorul Radu Afrim, cu echipa sa au fost îndelung aplaudaţi, sâmbătă-seară, pentru spectacolul "Dansul Delhi", reprezentat în cadrul Festivalului Naţional de Teatru.

Pe un  hol de spital,  şase personaje în căutarea sinelui, în proximitatea morţii, experimentează iubirea, ura, remuşcarea, despărţirea; par să spună aceeaşi poveste, dar sunt plasate în situaţii diferite şi au reacţii diferite la semnele destinului.

În interiorul dansului/Tu simţi/ Atât şi liniştit/ Înăuntru/În afară/ Şi la început şi la sfârşit/ În profunzimea visului şi la suprafaţa visului  sunt titlurile celor şapte acte din piesă care se înlănţuie cu tâlc hipnotic, precum o mantră. A dansului Delhi.

Dansul Delhi de Ivan Vîrîpaev 

Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi

Traducerea : Elvira Rîmbu

Distribuţie :

Ecaterina: Ada Lupu

Andrei: Dan Prisacariu

Lera: Tatiana Ionesi

Mama: Puşa Darie

Asistenta: Livia Iorga

Olga: Marina Munteanu

Regia : Radu Afrim

Scenografia : Cosmin Florea

Video Design: Andrei Cozlac

Univers sonor : Radu Afrim

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările