Cum arată vila Aurel Mincu, scoasă la vânzare la preţul de pornire de 3,4 milioane de euro

Cum arată vila Aurel Mincu, scoasă la vânzare la preţul de pornire de 3,4 milioane de euro

Preţul casei este estimat între  3,4 şi 4,2 milioane de euro             Fotografii: Artlight Concept/Artmark

O casă situată în zona parcului Ioanid, proiectată în anul 1918, la cererea lui Aurel Mincu, de către arhitectul Arghir Culina, este scoasă la vânzare, la Artmark, preţul de pornire fiind de 3,4 milioane de euro.

Vila Aurel Mincu se află într-o stare perfectă de conservare şi preia şi elemente decorative ale stilului Bizantin, având o serie de ferestre în arc cu verande pe toate laturile, scrie pe site-ul casei de licitaţii Artmark care citează arghirculina.blogspot.ro.Pereţii sunt placaţi cu lemn masiv sculptat, iar tavanele sunt pictate şi ornate cu lemn. Salonul de onoare, împodobit cu coloane din marmură şi tavan decorat cu muluri aurite, oferă o privelişte panoramică şi asigură accesul către toate camerele de la parter. 

„În partea din spate a reşedinţei principale (corpul A) se află o replică la scară mai mică, corpul B, care în perioada interbelică avea destinaţia de reşedinţă a personalului auxiliar. Corpul B păstrează aceeaşi notă arhitecturală dulce, cu ancadramente dantelate şi alte elemente neoromâneşti cu influenţe bizantine. În curtea frumos amenajată descoperim şi un foişor construit în acelaşi stil, parte a întregului ansamblu, un loc ideal pentru a citi o carte şi a servi un ceai”.

Clădirea este disponibilă şi la închiriere la preţul de 8.000 euro/lună pentru activităţi de birou şi la preţul de 10.000 euro/lună pentru activităţi de restaurant.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: