Clădiri-emblemă din centrele marilor oraşe, scoase la vânzare

Clădiri-emblemă din centrele marilor oraşe, scoase la
vânzare

Casa Ankele din centrul Botoşaniului, monument istoric clasa A     FOTOGRAFII: AHE

Artmark Historical Estate, divizia imobiliară a casei de licitaţii Artmark, a lansat noul Catalog Toamnă 2019. Cele mai cunoscute clădiri scoase spre vânzare, emblematice pentru istoria arhitecturii şi oraşele din care fac parte, sunt: Garajul Ciclop şi Cinematograful Scala din Bucureşti, Hotelul Continental din Cluj-Napoca, Casa Neuman din Arad, Casa Ankele din Botoşani, Vila Cantacuzino din Călimăneşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Catalogul Toamnă 2019 cuprinde 22 de proprietăţi istorice şi 21 contemporane, majoritatea aflate în exclusivitate în portofoliul companiei. Cel mai vechi imobil datează din 1836 şi este un monument istoric clasa A – Casa Ankele din centrul Botoşaniului. Cea mai mare suprafaţă construită este 16.168 mp, Garajul Ciclop. Cea mai scumpă proprietate are un preţ la cerere estimat la peste 25 de milioane de Euro.

Alte imobile reprezentative cu istorii prezentate în catalog sunt: Vila Athanasovici din Bucureşti, construită între 1897-1911 după planurile arhitectului Dimitrie Maimarolu, Şcoala Evanghelică Săsească din Sânpetru (construită la sfârşitul sec. XIX), Casa Gheorghe Nica din Braşov (sec. XIX), Blocul interbelic Poppa din centrul Constanţei. Câteva dintre proprietăţile prezentate în catalog beneficiază deja de proiecte de conversie în hotel/ pensiune şi autorizaţie de construire. Implementarea unor funcţiuni hoteliere în cadrul unor clădiri istorice este o tendinţă în creştere pe piaţa din România.

„Pe lângă faptul că o astfel de clădire conferă proprietarului posibilitatea de a deţine un produs unic, irepetabil în zilele noastre, şi implicit prestigiul unui loc încărcat de istorie şi/sau semnat de un arhitect celebru, există şi o latură pragmatică, ce implică posibilitatea implementării unui concept actual de trai sau muncă în cadrul unei astfel de proprietăţi. În acest mod, pe lângă faptul că o clădire istorică amplasată central îşi păstrează atractivitatea în timp, există şi satisfacţia salvării şi reintegrării în circuitul folosinţei prezente şi viitoare a unei proprietăţi ce reprezintă o parte din cultura noastră.”, explică Monica Barbu, CEO Artmark Historical Estate.

Şcoala Evanghelică Săsească din Sânpetru, jud. Braşov

Secţiunea dedicată construcţiilor recente, Artmark Contemporary Estate, propune atât vile exclusiviste, apartamente, penthouse-uri, cât şi resorturi în care funcţionează business-uri în domeniul ospitalităţii deja cunoscute: Carpathian Estate din Buzău, Hanul Balaban din Transilvania, Centrul Aroma din Cluj Napoca, Castelul Prinţul Vânător din Turda, Cluj.

Compania de consultanţă imobiliară Artmark Historical Estate lansează de două ori pe an cataloagele cu imobilele nou adăugate în portofoliu. Ediţia Primăvară 2019 a cuprins inclusiv o insulă din Delta Dunării, singura insulă de vânzare din România la momentul respectiv.

Catalogul Toamnă 2019 este disponibil la sediul Artmark Historical Estate din Palatul Cesianu-Racoviţă, str. C. A. Rosetti nr. 5, Bucureşti, şi poate fi răsfoit online.

Mai multe despre Artmark Historical Estate, aici: Artmark Historical Estate lansează Raportul de Piaţă 2018 şi anunţă intrarea şi pe segmentul de proprietăţi contemporane

Citeşte şi: Artmark Historical Estate a lansat Catalogul Primăvară 2019, cu proprietăţi istorice şi contemporane în valoare de 88 de milioane de euro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările