Oaspeti ai Festivalului Enescu - Julia Migenes

Pe scena Teatrului National, in cea de a doua zi a festivalului, o intalnire-eveniment: mezzosoprana Julia Migenes intr-un recital de tangouri "La Argentina", spectacol creat in iulie 2002 pentru

Pe scena Teatrului National, in cea de a doua zi a festivalului, o intalnire-eveniment: mezzosoprana Julia Migenes intr-un recital de tangouri "La Argentina", spectacol creat in iulie 2002 pentru Festivalul de la Avignon. Nascuta la New York, purtand in antecedente amestecul exploziv al unei origini grecesti si portoricane, Julia Migenes este cunoscuta iubitorilor de opera din tara noastra datorita filmului "Carmen", ecranizare a capodoperei lui Bizet, unde a cantat in compania lui Domingo si Raimondi (1984). Cariera sa este marcata de aparitii senzationale la Metropolitan sau Viena, intr-un repertoriu surprinzator, de la valsuri si operete vieneze la "Salomea" de Strauss, "West Side Story" de Bernstein sau "Lulu" de Alban Berg, "Omul de la Mancha" de Gemignani, "Caterina Cornaro" de Donizetti. Dupa 2000 si-a dedicat talentul muzicii latino-americane, cantand in turnee internationale tangouri si flamenco, muzica de Granados, Villa Lobos. impreuna cu cvintetul instrumental "Tiempo Sur", este vedeta spectacolului "La Argentina", regia Dominique Teppa, prezentat pana acum la Royal Albert Hall din Londra, Theatre du Chatelet de la Paris. Iata un superstar al scenei lirice, celebra in intreaga lume Julia Migenes, distinsa cu premiul "Grammy", venind sa impodobeasca toamna muzicala bucuresteana.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările