CineMAiubit începe de Moş Nicolae

Cinema Studio din Bucureşti va găzdui, în perioada 6 – 9 decembrie, cea de-a 14-a ediţie a cunoscutului Festival Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit, singurul eveniment de gen din România, care a devenit deja o tradiţie şi la care au debutat numeroşi cineaşti români, acum recunoscuţi pe plan internaţional.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică, organizator al festivalului, competiţia de scurtmetraj se va desfăşura pe parcursul a patru zile. Vor fi proiectate filme de ficţiune (peliculă şi digital), de documentare, de animaţie şi experimentale, realizate de studenţi din România, Anglia, SUA, Italia, Israel, India, Bulgaria, Cehia şi Slovacia.

România este reprezentată în concurs de peste 20 de scurtmetraje, dintre care amintim „Cireşul de mai", „Reguli de circulaţie", „Fumatul poate să ucidă", „Între prieteni", „Extrasezon", „Kinder Division", „1 din 10", „Tranzit" sau „The Crossing".

Din juriul care va alege câştigătorii fac parte actriţa Medeea Marinescu, regizorul Cătălin Mitulescu, istoricul de film Manuela Cernat, publicistul Cristian Tudor Popescu şi directorul de imagine Vivi Drăgan Vasile. Concursul va începe luni, la ora 18.30, după festivitatea de deschidere, când va avea loc vernisajul unei expoziţii de fotografii şi afişe, precum şi o lansare de carte.

Pe lângă competiţie, ediţia din acest an a pregătit pentru ziua de joi, 9 decembrie, o retrospectivă a celor mai bune producţii cinematografice ale celebrei Jerusalem Sam Spiegel Film and Television School din Israel, instituţie care sărbătoreşte împlinirea a 20 de ani de existenţă. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările