Viaţa de zi cu zi în comunism a „duşmanilor de clasă“

Am citit cu maxim interes şi o mereu realimentată empatie volumul „Lungul drum al nopţii către zi - Memorii - 1948-1978“ (Editura Vremea, Bucureşti, 2017).
Am citit cu maxim interes şi o mereu realimentată empatie volumul „Lungul drum al nopţii către zi - Memorii - 1948-1978“ (Editura Vremea, Bucureşti, 2017).
E una din cartile pe care ar trebui sa le citeasca toti astia mai tineri de cred ca comunismul a fost o idee buna dar prost implementata. Cred ca ar trebui reluat si Memorialul Durerii. Din doi in doi ani.
1977 - un pot liber la romconsult se da concurs il catig cu media 9.70 al doileea concurent ia media de 7.85 este angjat al treilea concurent. media 6.70 Ma duc - ca nataraul - la serviciul personal sa intreb de ce nuamfost eu angajat. Seful serviciului personal citea "Scanteia". Intru, salut, si intreb. - Pentru ca noi angajam dupa late criterii," imi raspunde seful de personal - Ce alte criterii, intrebeu. - Ale criterii, raspunde el, si ridica din nou bariera Scanteii intre noi. Bine ati venit in raiul comunist.
Romconsult, ha? Capitalistule!
Romconsult?Cred ca era o institutie unde ca sa fii angajat trebuia avizul securitatii comuniste. Pai, cum sa ne inchipuim ca pe vremea aceea putea fi angajat cineva intr-un post cu relatii externe care nu era "de incredere".
pai, asta e si sensul postarii mele si, ma intreb, de ce s-a mai deschis postul pt concurs?
Prin '74 sau '75 l-am amenintat pe tata ca-l spun lu'toarasa c-asculta Europa Libera. Cele doua palme au venit repede! Asa am inteles ce inseamna lupta de clasa si am inceput sa fiu mai precaut. Ma simt produsul acelor timpuri si am inteles greu ca omul e centrul universului si cautarea fericirii, respectand etica si moralul, este telul cel mai important.
la noi in casa se stia ca criminal si comunist sunt tot una