Un nou roman de Isabel Allende, „O lungă petală de mare“, va fi lansat pe 11 februarie la Humanitas Cişmigiu

Un nou roman de Isabel Allende, „O
lungă petală de mare“, va fi lansat pe 11 februarie la Humanitas Cişmigiu

Isabel Allende

Romanul "O lungă petală de mare" de Isabel Allende,o poveste de iubire care străbate mări şi continente,este disponibil în librării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel mai recent roman semnat de îndrăgita scriitoare Isabel Allende, "O lungă petală de mare", publicat de Humanitas Fiction, e o poveste de iubire care străbate mări şi continente pe fundalul istoriei zbuciumate a secolului XX, este disponibil din luna februarie şi în librăriile din România. 

Romanul va fi lansat marţi, 11 februarie,  de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu. Vor vorbi Ioana Bâldea Constantinescu, scriitoare şi jurnalistă, Marina Constantinescu, filolog, critic de teatru şi film şi Nona Rapotan, editor coordonator Bookhub.ro. În partea a doua a evenimentului actriţa Cristina Casian va citi un fragment din roman. Moderatorul întâlnirii va fi Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.

Isabel Allende este una din cele mai succes scriitoare contemporane: 24 de cărţi publicate, traduceri în peste 40 de limbi, peste 74 de milioane de exemplare vândute, 15 doctorate onorifice, peste 60 de premii în peste 15 ţări, 3 filme de succes şi un serial realizate după romanele sale. În 2018 a primit National Book Award, celebrându-se astfel pentru prima dată în S.U.A. o operă scrisă în limba spaniolă.

O pledoarie impresionantă pentru solidaritate şi toleranţă, inspirată de călătoria refugiaţilor spanioli către Chile, în 1939, la bordul legendarei nave WinnipegO lungă petală de mare este al douăzeci şi patrulea roman al scriitoarei chiliene. „Romanul explorează teme actuale precum identitatea, singurătatea, dislocarea, salvarea, iar personajele sunt deosebit de puternice, mişcându-se între două războaie şi o lovitură de stat militară. Pe parcursul lui, consistenţa dragostei este, din nou, principalul subiect radiografiat de Isabel Allende“, scris  Publishers Weekly.

În august 1939 poetul Pablo Neruda organizează plecarea din portul Bordeaux a legendarei nave Winnipeg, care va duce la Valparaiso peste 2 000 de refugiaţi spanioli. Pornind de la acest fapt istoric, Isabel Allende construieşte povestea medicului Víctor Dalmau şi a pianistei Roser Bruguera, nevoiţi să fugă din calea trupelor franchiste. Primiţi cu multă căldură în Chile, acea „lungă petală de mare, de vin şi de zăpadă“, după cum a evocat-o Neruda, atât Víctor, cât şi Roser reuşesc să se integreze, dar lovitura de stat încheiată cu moartea preşedintelui Salvador Allende îi va forţa să părăsească şi această ţară. Puterea de a spera şi de a rezista, pe care au dobândit-o în Spania tinereţii lor, îi va salva încă o dată.

Propria experienţă a exilului, cauzată de lovitura de stat a lui Pinochet din 11 septembrie 1973, este puternic reflectată în romanele lui Isabel Allende. Dintre puţinele lucruri pe care le-a luat cu ea, pe unul singur l-a păstrat ca pe o comoară intangibilă: amintirea casei părinteşti, element esenţial al genezei romanului care a consacrat-o la nivel internaţional, Casa spiritelor. Noapte de noapte, Isabel Allende i-a transformat pe membrii familiei sale în protagonişti şi martori ai poveştii unui tărâm mitic. Afectată profund de drama societăţii chiliene, Isabel Allende a reflectat asupra unei Americi Latine cuprinse de dictatură în Despre dragoste şi umbră. Predilecţia lui Allende pentru genul istoric este reconfirmată de Fiica norocului, care oferă o inedită perspectivă feminină asupra Californiei în timpul goanei după aur, la fel cum Portret în sepia narează evenimente din Chile prin intermediul vocii protagonistei sale. Istoria devine din nou principalul subiect în cea mai recentă carte a sa, O lungă petală de mare, care parcurge şaizeci de ani din zbuciumatul secor XX. Exilul şi experienţa personală pendulând între dragoste şi moarte reprezintă ecuaţia perfectă din care s-au născut romane ce au reuşit să sensibilizeze cititorii, datorită acuităţii cu care este surprinsă natura umană. Isabel Allende simte ceea ce scrie. Iar 70 de milioane de cititori din întreaga lume ştiu asta.

În seria de autor Isabel Allende a Editurii Humanitas Ficiton au apărut 19 cărţi ale scriitoarei chiliene.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: