Scriitori recunoscuţi şi scriitori debutanţi, pe lista scurtă a premiului Man Booker

Scriitori recunoscuţi şi scriitori debutanţi, pe lista scurtă a premiului Man Booker

Juriul Man Booker prize la conferinţa de anunţare a listei scurte

Miercuri dimineaţă a fost anunţată lista scurtă a Man Booker prize. Printre numele înscrise pe aceasta se numără renumiţii Paul Auster şi George Saunders, debutanţi, precum şi autori care au mai fost pe lista scurtă în anii anteriori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scriitor de povestiri scurte, Saunders a fost selectat pentru primul să roman ”Lincoln in the Bardo” care spune povestea vizitării de către preşedintele Abraham Lincoln a mormântului fiului său, Willie. 

Auster a ajuns pe lista scurtă pentru romanul ”4321” despre un băiat pe nume Archibald Isaac Ferguson a cărui viaţa se desfăşoară pe mai multe alternative ficţionale.

Lista juriului, prezidat de Lola Young, îi cuprinde şi pe debutanta Fiona Mozley, în vârstă de 29 de ani şi pe  Emily Fridlund, aflată la prima nominalizare a acestui premiu, informează The Guardian.

Cele două scriitoare se află în competiţie cu alte două nume ajunse în anii anteriori pe lista scurtă, scriitoarea scoţiană Ali Smith cu romanul „Autumn” şi scriitoarea britanică de origine pakistaneză, Mohsin Hamid, cu romanul ”Exit West”.

Câştigătorul va fi ales pe 17 octombrie.

Lista scurtă Man Booker prize

”4321” de Paul Auster (Faber & Faber)

”History of Wolves” de Emily Fridlund (Weidenfeld & Nicolson)

”Exit West” de Mohsin Hamid (Hamish Hamilton)

”Elmet” de Fiona Mozley (JM Originals, John Murray)

”Lincoln in the Bardo” de George Saunders (Bloomsbury)

”Autumn” de Ali Smith (Hamish Hamilton)

 

citeste totul despre: