Miercuri, 20 februarie, Adevărul îţi prezintă „Marile religii” -  esenţa celor mai importante religii ale lumii

Miercuri, 20 februarie, Adevărul îţi prezintă „Marile religii” -
 esenţa celor mai importante
religii ale lumii

Preţul pachetului, ziar plus carte, va costa 16,99 lei.

„Marile religii” va fi distribuit împreună cu ziarul „Adevărul”, miercuri, 20 februarie, la toate centrele de difuzare a presei. Pachetul ziar şi carte va costa 16,99 lei şi se va putea găsi la chioşcuri timp de două săptămâni, în limita stocului disponibil.

Ştiri pe aceeaşi temă

În zilele noastre continuă să-şi caute răspuns întrebările fundamentale privitoare la existenţă, iar apartenenţa la o anumită cultură şi tradiţie religioasă rămâne o preocupare constantă a individului şi a comunităţii din care face parte.

Iudaismul, creştinismul, islamismul, hinduismul şi budhismul se definesc ca cele cinci mari religii ale lumii prin ponderea influenţei lor istorice, originalitatea şi profunzimea mesajului lor, precum şi datorită numarului mare de adepţi. Ele au modelat şi continuă să modeleze cultura universală a umanităţii.

Problema religiei se împleteşte cu preocupările societăţii nostre, în special în plan moral.

Chiar dacă nu toate religiile pun accentul pe noţiunile de păcat sau greşeală, totuşi fiecare dintre ele îşi propune să corecteze sau să reglementeze comportamentul oamenilor.

Toate religiile au convingerea că adevărul există şi fără ele, că Dumnezeu nu este o creaţie a omului care trebuie să recunoască acest adevăr. De asemenea fiecare religie îşi propune să aibă un număr cât mai mare de adepţi, iar mesajul pe care îl transmite acestora este ”iată ce trebuie să faci spre a nu fi nefericit”, sau, mai pe scurt ”iată ce se face”.

Faptul că omul se naşte şi moare, că vine de undeva şi dinaintea timpului şi că pleacă altundeva şi după timp a determinat opoziţia sentimentului religios în inima omului.

Religia îi dă omului o disciplină cu care îl ”ocupă’’ efectiv pentru ca, practic, ”să nu judece prea mult”.

Cartea de faţă face posibilă iniţierea cititorilor în istoria acestor religii, a doctrinelor lor, a ritualurilor specifice şi, in acelaşi timp, oferă direcţii de cercetare celor déjà iniţiaţi, dar care vor să patrundă mai adânc în tainele religiilor respective.

Trebuie subliniat faptul că problemele prezentate sunt abordate de pe poziţiile şcolii laice de religie.

Aflaţi mai multe în cartea distribuită în reţeaua de presă luni, 20 februarie, numai împreună cu ziarul Adevărul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările