Cosmin Perţa este „tânărul prozator al anului 2012”

Cosmin Perţa este „tânărul prozator al anului 2012”

Cosmin Perţa (32 de ani), redactor-şef al Editurii Tracus Arte, este unul dintre laureaţii Galei Tinerilor Scriitori        FOTO: ICR

Marţi, 15 ianuarie, de Ziua Naţională a Culturii, în sala de festivităţi a Institutului Cultural Român, a avut loc ediţia a III-a a Galei Tinerilor Scriitori/ Cartea de poezie a anului. Câştigătorii acestei ediţii, cu premii acordate pentru 2012, sunt: Andra Rotaru şi Radu Vancu (tânărul poet al anului) Cosmin Perţa (tânărul prozator), Mihai Iovănel (tânărul critic al anului) şi Vlad Moldovan (tânărul scriitor).

Ştiri pe aceeaşi temă

Din cele 132 de titluri înscrise, juriul, format din criticii literari acad. Eugen Simion (preşedinte), Daniel Cristea-Enache, Paul Cernat şi Bogdan Creţu, a nominalizat câte trei titluri pentru fiecare categorie în parte.

Câştigătorii acestei ediţii sunt:

Tânărul poet al anului 2012:, ex aequo, Andra Rotaru şi Radu Vancu;

Tânărul prozator al anului 2012: Cosmin Perţa

Tânărul critic al anului 2012: Mihai Iovănel

Tânărul scriitor al anului 2012: Vlad Moldovan

Cartea de poezie a anului 2012: „Substanţe interzise“, Liviu Ioan Stoiciu, Editura Tracus Arte.

Evenimentul a fost transmis în direct de Radio România Cultural şi a fost prezentat de scriitorul Dan Mircea Cipariu, de altfel iniţiatorul acestui eveniment. Invitaţi de onoare au fost actriţa şi scriitoarea Ioana Crăciunescu, flautistul Ionuţ Bogdan Ştefănescu şi pianistul şi muzicianul Mircea Tiberian.

 

Valoarea generală a premiilor este de 13.000 lei, bani oferiţi de Ministerul Culturii şi de Institutul Cultural Român.

Evenimentul a fost încheiat printr-un moment artistic de excepţie, care i-a avut protagonişti pe cei trei invitaţi de onoare ai galei: actriţa şi scriitoarea Ioana Crăciunescu, flautistul Ionuţ Bogdan Ştefănescu şi pianistul Mircea Tiberian.Premiul pentru „Cartea de poezie a anului 2012“ a fost acordat de Institutul Cultural Român, reprezentat la eveniment de Horia Gârbea, vicepreşedintele ICR.

„Mă bucur să avem o asistenţă atât de ilustră şi numeroasă. Sunt bucuros să transmit un mesaj din partea domnului preşedinte Andrei Marga, acum la Suceava, care a îmbrăţişat de prima dată ideea de a decerna aici aceste premii şi să începem o tradiţie. Mă bucur că au fost nominalizaţi tineri scriitori care deja sunt certitudini. Îmi exprim deosebita bucurie că laureatul premiului Cartea de poezie, din această seară, este un prieten al meu, pe care îl cunosc de 30 de ani, un poet pe care îl iubesc“, a spus Horia Gârbea.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: