Alex. Ştefănescu lansează astăzi un “Mesaj catre tineri”

Alex. Ştefănescu lansează astăzi un “Mesaj catre tineri”

Alex. Ştefănescu lansează un nou volum, îndemnând tinerii să redescopere literatura FOTO David Muntean

În această seară, începând cu ora 19:30, criticul şi scriitorul Alex. Ştefănescu lansează un nou volum, intitulat “Mesaj către tineri: redescoperiţi literatura!”.

Lansarea include o prezentare a cărţii realizată de criticul literar Daniel Cristea-Enache, un moment de lectură susţinut de actriţa Lorena Lupu, o sesiune de întrebări şi răspunsuri şi o sesiune de autografe. Evenimentul are loc la Librăria Bizantină (Str. Bibescu Vodă, nr. 20, Bucureşti). Intrarea este liberă. 
 
Alex. Ştefănescu ne demonstrează în “Mesaj către tineri: redescoperiţi literatura!” că avem cu toţii nevoie de literatură, dar nu ştim acest lucru: “Această carte reprezintă o ultimă încercare a mea de a trezi interesul tinerilor pentru literatură”, după cum declară Alex. Ştefănescu.
 
Volumul este structurat în trei capitole. În prima parte a cărţii, Alex Ştefănescu prezintă “ce nu scrie în manualele şcolare”: de ce nu înţeleg unii oameni literatura, modul de folosire a unui limbaj, aparenţe în literatură, plăcerea oferită de literatură, succesiunea de mode literare, talent, stil, competiţia dintre operele literare; în al doilea capitol, autorul prezintă “câte ceva despre literatură română”, în timp ce a treia parte a cărţii este rezervată unor confesiuni ale criticului literar: puterea inofensivă asupra celor din jur, urmările scrisului asupra scriitorului, şi cum ar preda autorul literatura dacă ar fi profesor. 
 
“Când eram copil şi am descoperit literatura, mi s-a părut ceva atât de frumos, încât am hotărât, cu un egoism ingenuu, să nu mai vorbesc nimănui de existenţa ei. Voiam ca literatura să rămână numai a mea. Odată cu trecerea anilor, am ajuns, dimpotrivă, să doresc ca toată lumea să se bucure de frumuseţea literaturii. Cum să te uiţi la o auroră boreală, fără să-i chemi şi pe alţii s-o vadă?”, declară Alex. Ştefănescu.
 
Volumul este disponibil pe www.curteaveche.ro şi în librăriile din ţară la preţul de 20 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: