„Miss Sueño”, regizat de Radu Potcoavă, câştigător  la Festivalul Internaţional de Film Huesca, este eligibil pentru o nominalizare Oscar

„Miss Sueño”, regizat de Radu Potcoavă, câştigător  la Festivalul Internaţional de Film Huesca, este eligibil pentru o nominalizare Oscar

Aurora Păunescu în „Miss Sueño”                                                                 FOTO: huesca-filmfestival.com

Scurtmetrajul „Miss Sueño”, în regia lui Radu Potcoavă, a avut premiera românească la competiţia de scurtmetraje a programului Zilel Filmului Românesc din cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania. La festivalul de la Huesca, „Miss Sueño” a fost selectat în competiţia internaţională alături de scurtmetraje din Franţa, Canada, Polonia, Italia şi Rusia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Producţia o are în centru pe Roxana, care se pregăteşte să părăsească România pentru a se muta la Madrid. Ajutată de Dan şi soţia lui, Alina, este înştiinţată că va găsi curând un loc de muncă în capitala spaniolă. Ce nu ştie Roxana este că va deveni victimă a unei reţele de trafic de persoane.

Din distribuţie fac parte Aurora Păunescu, Olimpia Melinte, Bogdan Dumitrache şi Marin Grigore. Filmul este dedicat memoriei lui Călin Potcoavă, care urma să facă parte din echipa de producţie.

Regia şi scenariul sunt semnate de Radu Potcoavă, imaginea a fost realizată de Andrei Butică, montajul - de Cătălin Cristuţiu, sunetul - de Alex Dragomir şi regia artistică - de Mălina Ionescu. Producători sunt Claudiu Mitcu, Robert Fiţa si Ioachim Stroe, iar producător executiv este Alina Tarbă.

Scurtmetrajul finalizat în 2017 a mai fost selectat anul acesta la Trieste Film Festival, unde a avut premiera mondială, şi la Kino Pavasaris-Vilnius International Film Festival.

Distincţia International Danzante constă într-un trofeu şi suma de 5.000 de euro, iar pelicula va intra automat în competiţie pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun scurtmetraj/ live action short film” a premiilor Oscar.

                                                                                                   Radu Potcoavă (foto: aarc.ro)

Festival Internacional de Cine de Huesca se află pe lista celor validate de Academia de Film Americană, iar câştigătorul competiţiei internaţionale este inclus automat pe lista titlurilor luate în considerare pentru o nominalizare la Oscar.

Prima ediţie a festivalului a avut loc în 1973, iar doi ani mai târziu evenimentul a devenit unul internaţional. În prezent, este unul dintre cele mai importante manifestări de gen din lume, acordând anual 11 premii în competiţiile iberoamericană, internaţională şi de documentar. Aragón Televisión acordă un premiu care presupune garantarea difuzării filmului câştigător şi promovarea lui.

Scenarist şi regizor, Radu Potcoavă  a urmat studii de film la Bucureşti şi Amsterdam. A debutat ca regizor şi scenarist cu scurtmetrajul „Aceeaşi gară pentru doi” (2002). În 2006, a debutat în lungmetraj cu drama „Happy End”, cu George Alexandru şi Mircea Diaconu în distribuţie. Ea a fost urmată de comedia „Cuscrii” (2014), iar doi ani mai târziu, de „Vara s-a sfârşit”, cel de-al treilea lungmetraj, care a avut premiera la Festivalul Internaţional de Film de la Montréal.

Scurtmetrajul „Mă cheamă Costin” (2016),  produs de We Are Basca, cu Ioana Flora şi Bogdan Albulescu în distribuţie, a primit, la TIFF, o menţiune specială, a fost desemnat cel mai bun scurtmetraj românesc la Dracula Film Festival de la Braşov şi a fost selectat în competiţia dedicată genului la Festivalul de Film de la Sarajevo.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările