Johan Kobborg: „În două luni, mă voi întoarce pe scena de la New York“

Johan Kobborg: „În două luni, mă voi întoarce pe scena de la New York“

Coregraful Johan Kobborg                                            FOTO: Eduard Enea

În timp ce Johan Kobborg anunţă pe pagina sa de pe Facebook că în două luni va fi pe scena de la New York, ministrul Culturii Corina Şuteu declara, în urmă cu o lună, că Opera Naţională Bucureşti şi noul manager

Ştiri pe aceeaşi temă

"În două luni mă voi întoarce pe scena de la New York. Nu cu Compania de Balet a Operei Naţionale Bucureşti, aşa cum am crezut iniţia, dar privind foarte mult înainte", scrie coregraful Johan Kobborg, pe contul său de Facebook.

În luna iunie, Corina Şuteu declara că  "la ONB, se află un corp de control al prim-ministrului şi aşteptăm concluziile lui. (...) Cred că situaţia instituţiei şi colaborarea ei cu Alina Cojocaru şi Johann Kobborg sunt două probleme distincte. Managerul interimar doreşte o colaborare cu cei doi, dar orice colaborare este obiectul unei negocieri şi, deocamdată, părţile nu s-au pus de acord. Nu în sensul în care Beatrice Rancea refuză colaborarea cu ei, ci că această negociere este în curs. Eu nu sunt de părere că un ministru, prim-ministru ori preşedinte trebuie să intre în aceste probleme. Unde am eu un rol este să reglez problema reală, de natură legislativă, să nu ignor problemele pe care această analiză le aduce. În fiecare zi, un consilier şi un secretar de stat sunt alături de Beatrice Rancea la Operă". 

"Noi nu vrem să fim străini de acest proces, în sensul acompanierii, nu al impunerii unor decizii", sublinia Corina Şuteu, într-un interviu pentru news.ro, în luna iunie.

Johan Kobborg a demisionat de la conducerea Corpului de Balet al Operei Naţionale Bucureşti, înainte de finalul stagiunii, pe fondul unei crize a instituţiei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: